fbpx
Сьогодні
16:17 30 Тра 2019

Як зробити Київ комфортнішим: розклад на зупинках, наземні переходи і коридори безпеки

Несподівано швидко підкралось голосування за громадські проекти 4 сезону в Києві, і нам є що розповісти.

Попередні 2 роки на сайті Рубрика з'являлись колонки, в яких ділився інформацією про громадський бюджет участі та про проекти, які створюють прецеденти для зміни міського планування в Києві, поліпшують безпеку людей та започатковують систему пріоритетів від найменш захищених учасників руху до транспортних засобів.

У 2017 році завдяки підтримці Вашими голосами, 2 проекти потрапили під фінансування, і в 2018 році були на 95% реалізовані.

Вдячні за підтримку та звітуємо. Так наразі виглядають встановлені перехоплюючі велопарковки поруч з 6 станціями метрополітену:

Як зробити Київ комфортнішим

Як зробити Київ комфортнішим

Як зробити Київ комфортнішим

Такі острівці безпеки встановили на вул. Грушевського, Гречко та на просп. Правди.

Як зробити Київ комфортнішимЯк зробити Київ комфортнішим

Що приємно, Київавтодор цю практику почав масштабувати вже і на інших вулицях, роблячи пересування дорогами безпечнішими.

***

В 2018 році сформована в команду Urban initiatives crew група однодумців запропонувала киянам 3 проекти:

1. Острівці безпеки – для закріплення практики попереднього року та збільшення безпечних переходів.

2. Антикишені – подовження тротуарів, які ускладнюють паркування на місці наземних переходів дають можливість водієві авто та пішоходу завчасно помітити один одного.

Обидва проекти перемогли, і проходять узгодження локацій та формують графік реалізації проекту протягом 2019 року.

3. Деленіатори з відокремленням смуг громадського транспорту – конче потрібне рішення для впорядкування руху в Києві, від якого виграли б і водії/пасажири громадського транспорту так і притомні водії, які страждають від запаркованості в 1-2-3 ряди правих смуг. На жаль, не набрав достатньої кількості голосів, але ідея чиновникам таки стала зрозуміла і пілотну ділянку на вул. Шота Руставелі таки зробили. Що дуже тішить нас, тому чекаємо на поширення практики.

***

А тепер до актуального 😊

В 2019 році з 15 травня до 6 червня, у киян є можливість підтримати нові давно назрілі рішення:

1. Розклад руху на зупинках громадського транспорту.

Інтервали руху, які наразі є – це замивання ока, і будемо чесними ці інтервали також не завжди дотримуються.

Як зробити Київ комфортнішим

У нас є розуміння, що задача – не просто залишити на зупинках розклад руху. Це цілий пласт бюрократичної, адміністративної роботи, яку потрібно виконати і паралельно впроваджувати виділені смуги руху для руху громадського транспорту.

Місцевий житель або іноземець без інтернету чи знання сайту eway, підходячи на зупинку, має знати, коли точно прийде транспорт і планувати свій час. Так, як це роблять не лише в містах Європи, а й в українських містах: Івано-Франківськ, Вінниця, Львів, Дніпро.

Аби підтримати ідею, заходь на офіційний сайт міста, ідентифікуйся та проголосуй: https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/11/2001

2. Наземні переходи на Театральній та Льва Толстого

Не секрет, що центр Києва не є безбар'єрним середовищем,дружнім для маломобільних груп населення та й взагалі для пішоходів.

Щодня мами з візками, люди інвалідністю, травмовані побутовими травмами, ветерани російсько-української війни або такі, хто пересуваються з багажем, вигадують маршрути, де їм знадобилось би менше долати перешкод та сходинок.

Ці тижні голосування не співпадають з періодом проведення параолімпіад, на яких наша збірна традиційно добре виступає. Можливо, добре виступає через те, що їх буденне життя – це боротьба і долання перешкод, часто зайвих, іноді в підземних переходах, де над їхніми головами комфортно пролітають здорові водії. Навіть призерів змагань пам'ятають не довго, лайкаючи їх подвиги, а потім забуття та ігноруючи абсолютно нормальні прохання – робити середовище зручним та інклюзивним.

Наш проект передбачає облаштування наземних переходів поруч з:

  • м. Театральною через вулицю Пушкінську та через Хмельницького
  • м. Льва Толстого через клумбу на площі Льва Толстого

Як зробити Київ комфортнішим

Проекти що поліпшують пішохідну доступність від інших авторів/команд:

3. Батьки часто бояться відпускати своїх дітей гуляти або йти до школи, так як переживають за безпеку дітей поруч з дорогами, особливо на прямих ділянках, де водії вичавлюють максимум по швидкості.

Наша задача показати, що перемігши та реалізувавши проект «Безпечних коридорів» для пілотної школи, створює більше безпеки на житловому масиві в цілому, робить шлях дітей до школи безпечним та комплексним: https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/11/2004

Як зробити Київ комфортнішим

Ми цінуємо кожен голос, який Ви віддавали під минулорічні проекти з безпеки, створення велоінфраструктури, реалізовуємо ці ідеї, і хочемо продовжувати. Але нам потрібна Ваша допомога голосами та поширенні інформації.

Голосу за зміни для зручного та комфортного міста.

Тисячі голосів за проекти, які ми конвертуємо в реальність.

4706

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: