fbpx
Сьогодні
Колонка 09:27 24 Жов 2019

У Зеленського немає тексту формули Штайнмаєра

Фото Reuters

Принаймні, так відповіли мені з Офісу Президента.

На початку жовтня цього року інформаційний простір України буквально розірвався від повідомлень про те, що Україна погодилася імплементувати в життя так звану «формулу Штайнмаєра» як варіант мирного розв'язання конфлікту на Донбасі.

Дивіться, наприклад: «Зеленський: Ми погоджуємо текст «формули Штайнмаєра».

Проте, сам текст даної «формули» не був оприлюднений на жодному з українських офіційних джерел.

Дане питання викликало значний соціальний резонанс як у нашій державі, так і за кордоном. І, безумовно, є предметом суспільного інтересу, відповідно до ч. 2 ст. 29 Закону України «Про інформацію».

З огляду на вищезазначене, керуючись ст. 34 Конституції України та Законом України «Про доступ до публічної інформації», я звернувся до Президента України Зеленського В.О. з запитом на публічну інформацію, в якому просив надати повний текст «формули Штайнмаєра» (українською мовою).

немає тексту формули Штайнмаєра

При цьому, відповідь просив надіслати на електронну адресу очолюваної мною громадської організації.

На що 22 жовтня надійшла відповідь: «в Офісі Президента України відсутній запитуваний документ».

Зауважу, що, відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», «розпорядник інформації, який не володіє запитуваною інформацією, але якому за статусом або характером діяльності відомо або має бути відомо, хто нею володіє, зобов'язаний направити цей запит належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача».

Але цього не було зроблено. Отже, або в Офісі Президента ніхто не відає, хто володіє текстом цієї загадкової формули, або працівники Офісу порушили Закон, не направивши мій запит за призначенням.

немає тексту формули Штайнмаєра

P.S.: До речі, може виникнути питання, чому частина вихідного номеру листа від Президента є нечитабельною. У мене воно теж з'явилося. Тому я електронною поштою написав до Департаменту доступу до публічної інформації Офісу Президента України: «Прошу прислати електронну копію даного листа з чітким вихідним номером! Адже в надісланому файлі номер частково замулений, ніби лист, перед скануванням, брали жирними руками». Відповідь не забарилася, але знову здивувала: «Оригінал відповіді направлено Вам на поштову адресу». Ба, а я ж просив листуватися поштою електронною, що набагато швидше і не потребує витрачання бюджетних коштів. Ось тобі і «держава в смартфоні», і «діджиталізація»…

19698

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: