fbpx
Сьогодні
16:35 13 Чер 2018

Літо в місті: інструкція до використання

Я великий прихильник списків. Списки того, що взяти з собою у подорож, купити з продуктів, подивитися з фільмів, почитати з книжок – усе це в мене є (і навіть більше). Тож зовсім не дивно, що я маю і список того, чим зайнятися влітку. Точніше, чим зайнятися влітку у місті (адже, напевне, як і більшість містян, велику частину літа проведу саме в ньому). Втім, це не означає, що літо має бути нудним чи одноманітним!

Відчуття літа з часом стирається, уже немає того захвату від нього, яке, скажімо, було в дитинстві, немає отого "Свободаааа!", гуляння до вечора і безкінечних вихідних. Із свята життя літо потрохи перетворюється просто на ще один сезон. Може бути спека. Може з'явитися більше приводів для вечорів на терасах із сангрієючи аперолем. Напевне, ви навіть поїдете у відпустку. Але врешті літо більше не являє собою нічого аж так особливого.

Bucketlists – це те, що може врятувати від рутинної нудьги і повернути майже дитячий захват від літа. Жоден з цих пунктів не вимагає надзусиль, але кожен може стати тим приводом для радості, маленькою пригодою, що залишиться теплим спогадом на майбутнє 🙂 Тож ділюся своїм списком простих та приємних справ на літо (як маніфестом – тепер буду просто зобов'язана все виконати), нехай він надихне на щось і вас!

  1. Зробити домашнє морозиво або лимонад. Все одно без них і літо не літо, а їхнє приготування може розважити (і нагодувати). Можливо, ви навіть так захопитеся, що не зможете зупинитися і робитимете їх самі до кінця літа! Бо (обіцяю) немає нічого, смачнішого за домашнє морозиво з кокосового молока з шоколадною крихтою (хіба полунично-базиліковий лимонад).
  2. Влаштувати святкову вечерю для друзів та рідних. Просто так – без приводу. Святкувати цією вечерею літо, життя, відсутність того самого приводу – і врешті, можливість його просто вигадати. А коли вже у вас є лимонад і морозиво з попереднього пункту, то ще і зможете заразом, особливо не напружуючись, вразити гостей своїми талантами.
  3. Провести ліниву неділю, поснідавши у місці, до якого ще не заходили, вештаючись центральними вулицями, зазираючи до кафе і кав'ярень, фотографуючи все, що впаде в око. Словом, прикинутися туристом у власному місті. Це і справді дозволить вам почуватися так, ніби ви досліджуєте незнайоме місто, так ви обов'язково відкриєте для себе щось нове у своєму!
  4. Якщо у вашому місті є річка (або море – але тоді ви справжній щасливчик, вітаю вас), то окремий маст – це покататися на кораблику. Вітер в обличчя, хвилі по борту, прохолода, чайки (візьміть щось, аби погодувати їх! Не повірите, як це розслабляє. Та і вам не шкода, а чайкам приємно)) – гарно проведений час гарантовано!
  5. І коли вже про воду, то – провести вечір на березі річки/озера/моря (потрібне підкреслити). Із пледами (бо певне, стане холодно, та й комарів ніхто не відміняв), вином, вимкненим телефоном та приємною компанією. Дивитися на зірки, теревенити про все на світі, або просто мовчати – насолоджуватися вечором, літом, життям. Чому ні?
  6. До речі, про зірки – обов'язково треба знайти час на просто дивитися в зоряне небо. Бо коли ще цим займатися, як не влітку? Більшої аргументації цей пункт від мене не вимагає 🙂
  7. Зустріти світанок. Не обов'язково це робити одразу за попереднім пунктом, але теж можна 🙂 Звичайно, світанків ми вже назустрічали – всю зиму дорогою на роботу, але літні – зовсім інші, значно приємніші. Мабуть, не в останню чергу тому, що не мають нічого спільного з громадським транспортом (на відміну від світанків зимових).
  8. Ніч кіно із улюбленими фільмами, друзями і попкорном. Або останній сеанс в кінотеатрі і п'янке нічне повітря опісля. Або – ще краще! – кінотеатр під відкритим небом. Словом, усе, що можна робити з кіно влітку, адже чомусь в інші сезони на це не завжди знаходиться достатньо часу (чи бажання?).
  9. День оффлайн. Тому що час від часу всім потрібен такий собі інформаційний детокс (це коли інформація не сходить на тебе лавиною щоразу відкриваєш ноутбук/розблоковуєш телефон). Натомість можна почитати, погуляти, поїхати на природу, поспати (не найгірший варіант, до речі) та ще купу всього.
  10. І нарешті останнє – вибратися з міста. Куди завгодно: за кордон чи в парк неподалік (теж рахується, якщо парк достатньо великий, щоб можна було забути про автомобілі за ним), на скільки завгодно: на місяць чи на день. Це може бути спонтанна подорож або навпаки – ретельно спланована. Усе це не важливо. Головне – дати собі відпочити трошки від міста, адже іноді треба відпочивати навіть від того, що дуже любиш.

А загалом – класного вам літа, повного вражень! Останнє залежить від вас 🙂

34
1960

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: