fbpx
Сьогодні
Колонка 12:42 25 Чер 2019

Поворотний момент у протистоянні з Кремлем

Цей день, звичайно, увійде в історію.

Як день утворення нового європейського консенсусу, спрямованого на відновлення стосунків із країною-агресором Росією.

Дорога до зняття санкції з РФ відкрита. Дорога до закінчення будівництва "Північного потоку-2" відкрита. І, найголовніше, дорога до нового витка агресії Росії теж відкрита.

Це поворотний момент у протистоянні з Кремлем. Як Мюнхенська змова 1938 року стала поворотним моментом для Чехословаччини, всієї Європи і взагалі світу.

І не треба картати самих себе за ганебну ситуацію, яка склалася в ПАРЄ. Українська делегація робила все, що було в їхній силі.

Це не стільки зовнішньополітична поразка України, як зовнішньополітична поразка Європи, яка не витримала іспит на єдність у протистоянні з агресором, а також зрадила принципам демократії та верховенства права.

Економічна доцільність проігнорувала політичні реалії. Зокрема, проігнорована анексія Криму, через що російську делегацію і виключили – РФ його не повернула. Тобто Європа фактично легітимізувала анексію.

Тому ухвалення ПАРЄ резолюції про зміну санкційного механізму щодо повернення Росії без обмежень права голосу буде мати тяжкі наслідки для всього світу. Історія не раз показувала, до чого призводить умиротворення агресора. Європа безглуздо наступає на ті ж самі граблі.

Жах. Сором. Ганьба.

7497

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: