fbpx
Сьогодні
Колонка 19:29 26 Чер 2020

Покоління zмін: цінності сучасної молоді

Фото unsplash.com

День молоді у 2020 році збігається з Днем Конституції України, оскільки свято не є фіксованим, а випадає на останню неділю червня, то цього року – це 28 червня. Святкувати День молоді разом з державним святом всі ми будемо три дні – з 27 червня по 29 червня включно. Що ж це за свято таке? 

Свято об'єднує молодь різних країн не лише для спільних розваг та веселощів. Цього дня особлива увага приділяється питанням реалізації свого потенціалу заради власного майбутнього, майбутнього своєї сім'ї, своєї країни.

Молодь – це життєва сила суспільства, концентрація здорової інтелектуальної й фізичної енергії, шляхом якої суспільство відновлюється й омолоджується. Саме молодь стає провідником і прискорювачем впровадження у практику нових ідей, ініціатив, нових форм життя, бо вона по своїй суті є противником консерватизму.

У молодіжному середовищі все частіше акцентується увага на питанні формування принципів здорового способу життя. Впроваджуються програми, що ініціюють розвиток фізичної культури, проведення різноманітних акцій, уроків здоров'я, спортивно-масових заходів. Ця тематика поповнюється лекціями, кіно відеоматеріалами, проводяться зустрічі молоді зі спеціалістами медичних закладів.

Зараз молоде покоління більше усвідомлює значущість здоров'я, яке являється найбільшою життєвою цінністю. Бути здоровим престижно, вести здоровий спосіб життя модно, а усвідомлення значення власного здоров'я, змін способу життя у бік здорової поведінки сучасної людини в кінцевому підсумку буде сприяти покращенню показників здоров'я в цілому нового покоління.

Серед сучасної молоді багато небайдужих активістів, волонтерів, зоозахисників. Якщо раніше була поширена думка, що волонтерством, захистом тварин  займаються люди без сім'ї чи роботи, то сьогодні ситуація змінилася. Зараз добровільну допомогу надають молоді й активні люди, у яких в житті все прекрасно і які вважають, що є хтось слабший, той, хто без підтримки не впорається зі своїми проблемами.

Також сьогодні все більше молоді стає на шлях вегетаріанства та веганства. І це яскраве свідчення того, що молодь більш раціона та далекоглядна, ніж  покоління 90-х. Наші бабусі й дідусі, також покоління наших батьків не замислювалось над питаннями етичного споживання продуктів. Проте планета починає диктувати свої правила: стихійні лиха, пандемії, зміна клімату – все це наслідки надмірного споживання. 

Фото unsplash.com

Більшість етичних споживачів – це молодь. Етичне споживання – коли споживачу не все одно, коли споживачу важливо, як бізнес впливає на довкілля і суспільство.

Саме молодим людям властивий високий рівень чутливості, який вони проявляють до інформаційних сигналів про шкоду, що наноситься виробниками навколишньому середовищу. Позитивний зв'язок фіксується між включенням в етичне споживання і рівнем освіти. Сучасна молодь більш інформована, і тому саме цій категорії громадян властиве чітке усвідомлення складних суспільних проблем. На практиці підтверджується і такий факт: молоді люди з більшою імовірністю включаються в етичне споживання у випадку, коли їхнє оточення поводиться аналогічно і формує імідж «добропорядного громадянина». Одна з головних характеристик поведінки споживача нового покоління – це акцент на етичність. 

Пояснюється цікавість молодого покоління до відповідального бізнесу просто: вони знають про зміни клімату, про вплив промислового тваринництва на довкілля, обізнані щодо прав людини, більш толерантні. І, як у всіх молодих людей, у них є бажання змінити світ. Етичне споживання – це маленький крок на шляху до великої цілі: відповідальному ставленню до навколишнього середовища  зі сторони бізнесу і суспільства. 

Саме тому більшість свідомої молоді зараз відмовляється від м'яса та інших продуктів тваринного походження. Окрім етичності – це ще і вибір на користь краси та здоров'я. Споживання свіжих овочів, фруктів, зелені – завжди хороша ідея, особливо зараз – у сезон. Літній період – найкраща пора для цього. 

Підсумовуючи, хочемо нагадати, що День молоді це не лише про свято і додатковий вихідний, а привід задуматись про майбутнє: не лише своє, а і своєї планети. 

50531

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: