fbpx
Сьогодні
18:20 28 Жов 2019

Геловін інтроверта: що робити-дивитися-читати у наймоторошнішу ніч року

Геловін – це той день (чи радше ніч), коли можна вдягнути маску, костюм, перетворитися на будь-кого і добре провести час у гамірній компанії. Але що як ви не людина вечірок і з більшою приємністю провели би вечір вдома під ковдрою, аніж на шумному святкуванні? Іншими словами, що як ви – інтровертний інтроверт (або з будь-яких інших причин не можете чи не хочете провести цей вечір на вечірці), а геловінського настрою все ж хочете? Тоді дорогою з роботи додому купіть собі цукерок (який же Геловін без цукерок?), заваріть собі чаю або зваріть глінтвейн, загортайтеся щільніше у ковдру, вимкніть світло, запаліть свічки і…

📺 дивіться:

Геловін – ідеальна ніч для перегляду фільмів та серіалів, від яких по спині часом біжить холодок, стає трохи моторошно, у яких межа між магічним і реальним стирається – як стирається вона і в цей день. А ще для добрих і милих, десь майже дитячих картин (або тих, які ми бачили у дитинстві!), які відбуваються на тлі святкувань Геловіну: всі ці "цукерки або смерть", гарбузи і костюми відьом. Останні забезпечать вам особливе відчуття затишку і повернення в дитинство, коли Геловін був не просто святом перевдягання, а справжньою магічною подією. Ось кілька моїх фаворитів для ідеального інтровертного вечора Геловіну (любителі жахів – вибачте, вони не є моїм особистим вибором навіть для Геловіну, тому якщо маєте свої варіанти – пропонуйте в коментарях!):

"Фокус-покус"

Фокус-покус

Три відьми, давнє пророцтво-прокляття, маленьке сонне американське містечко, діти, які спочатку ламають дрова (запалюють свічку!), а потім усе виправляють – старий добрий Дісней робить фільм страшно милим. Що ще я можу сказати; сестри Сандерсон – це класика Геловіну!

"Сабріна юна відьма" та "Моторошні пригоди Сабріни"

Моторошні пригоди Сабріни

Обидва серіали розповідають історію Сабріни – молодої відьми, яка намагається давати раду новим для неї відьмацьким проблемам. Ось тільки перший – це версія кінця 90-х, добрий сімейний ситком, за переглядом якого можна добряче посміятися і пригадати дитинство. Дотепні тітки, іронічний кіт Салем (ідол мого покоління!), постійні халепи, до яких втрапляє Сабріна – не знаю, що вам ще може бути треба. "Моторошні пригоди Сабріни" говорять самі за себе – чорна магія, сувора реальність і ніяких тобі дотепних коментарів від кота, але чорт забирай, це дуже крутий серіал. Особливо для Геловіну.

Фільми Тіма Бертона

Фільми Тіма Бертона

Тім Бертон – це як концентрат Геловіну в кіно. "Едвард Руки-ножиці", "Сонна лощина", "Велика риба", "Труп нареченої", "Дім дивних дітей міс Перегрін" і ще багато інших – у Тіма Бертона можна обрати будь-який фільм, взагалі будь-який, і не помилитися. Правильну атмосферу і дрижаки буде гарантовано!

"Чи боїшся ти темряви"

Чи боїшся ти темряви

Ще один привіт з дев'яностих. Серіал, у якому в кожній серії герої збираються навколо багаття і розповідають історії. Пам'ятаю, як кілька серій у дитинстві реально мене лякали (може, і ви пам'ятаєте привида дівчинки, яку зацькували однолітки, у порожньому будинку? брр). Зараз вони, звісно, вже не лякають, але щоразу, як хтось із героїв промовляє слова "Пропоную на розгляд Товариству опівнічників історію…", щось всередині завмирає в очікуванні J

"Друзі", 6 серія 8 сезону

серіал Друзі

Це для вас, фанати "Друзів". "The One with the Halloween Party" – це єдина серія в усьому серіалі, яка відбувається у Геловін. Костюми, цукерки, гарбузи, квартира Моніки, прикрашена до свята, і самі друзі – про що ще можна просити? Якщо ви любите "Друзів" так, як люблю їх я, вам знадобляться ще й інші осінні серії. Точно знадобляться. Не дякуйте: s1e8, s1e9, s2e8, s3e9, s4e8, s4e15, s5e8, s5e9, s6e9, s7e3, s7e8, s8e9, s8e10, s9e8, s10e8. Головне потім випадково не почати дивитися одразу всі різдвяні серії 🙂

"Дивні дива"

Дивні дива

Якщо ви ще не бачили "Дивні дива", то Геловін – це чудова ніч, щоб саме почати. Атмосфера 80-тих, дівчинка з надзвичайними здібностями, американське місто, де відбуваються дивні і стрьомні штуки… Ну, ви і самі все знаєте. Про "Дивні дива" всі все знають – настільки це гучне шоу. Навіть трохи заздрю тим, хто ще не встигнув його побачити – вас чекає багато напружених митей!

📖 читайте:

Якщо ж ви не в настрої для фільмів, але любите читати, тоді вмикайте назад світло (та краще м'яке, щоб залишатися в напівтемряві), вмощуйтеся зручніше і ось вам моя особиста перевірена часом добірка моторошних, але затишних книг:

"Нічне кіно", Маріша Пессл

Нічне кіно

Книга, яка перед очами постає, ніби фільм: бачиш дівчину Александру у червоному пальті, нічний Центральний парк у Нью-Йорку, моторошні заборонені фільми Кордови, які зводять з розуму. Це трилер, який захоплює від початку до кінця – відірватися неможливо.

"Обережно, тригери!", Ніл Гейман

Обережно, тригери

По-гейманівськи магічно, атмосферно, красиво – ніби входиш у туман, який одразу тебе огортає, і чим далі, тим щільнішим він стає, аж поки не розсіється з останньою сторінкою книги. Це збірка оповідань, тож її буде зручно читати – можна зупинитися у будь-який момент і продовжити пізніше. Назва попереджає вас не просто так – тригерів там повно, тож будьте обережні: книга зачепить за живе.

"Жовтнева країна", Рей Бредбері

Жовтнева країна

Рей Бредбері не потребує взагалі ніяких пояснень: чуєш його ім'я – і одразу розумієш, що буде добре. "Жовтнева країна" – це збірка з дев'ятнадцяти оповідань, які створюють похмуру, моторошну атмосферу. Гном із дзеркалами, мексиканський цвинтар, великий усамітнений маєток, жінка, переконана, що її немовля хоче її вбити…  Надприродне, жахливе, магічне, на сто відсотків геловінське + це ж Бредбері! – а коли він взагалі когось розчаровував?

"Локвуд і Ко", Джонатан Страуд

Локвуд і Ко

Серія книг про агентство "Локвуд і Компанія" – це Геловін у чистому вигляді. Янґ-едалт Страуда описує світ, схожий на наш – він міг би бути нашим, якби і тут у минулому столітті сталося щось дивне і почали з'являтися привиди. Сьогодні у світі Страуда (він показує нам сьогочасну Британію) це цілком нормальна річ, до якої всі звикли. Боротися з привидами, які становлять серйозну небезпеку для людей, можуть лише діти – до певного віку, тому герої книги – це підлітки, які працюють на власне маленьке агентство. Потойбічне, пригоди, чудовезна мова, чай і печивко, динамізм – якщо ви почнете читати цю серію – Я ВАС ПОПЕРЕДИЛА – ви не заспокоїтеся, поки не дочитаєте до кінця!

"Волковиці", Марина Смагіна

волковиці смагіна

Безсовісна самореклама, я знаю. Але я справді думаю, що "Волковиці" стали би чудовим вибором для вечора Геловіну. Містика, дивне селище, яке існує не для всіх, люди в ньому сто років тому, які прийшли до непоправного, родова таємниця, яку історія за історією розв'язує героїня роману – двісті сторінок, які ви змогли би прочитати і за вечір (принаймні, так кажуть, я не читала :).

"Не шукайте Волковиців на мапі — дарма згаєте час.

А якщо раптом ви все ж знайдете те село, вам ніколи не викинути цього місця з життя, з пам'яті.

Не шукайте Волковиців, бо їх не існує, як і не існувало. Просто повірте мені."

Моторошного і затишного вам інтровертного Геловіну! Не забудьте про цукерки 🙂

10319

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: