fbpx
Сьогодні
Колонка 11:50 22 Жов 2021

Домашнє насильство: чому треба вчити кривдників

English version here

Фото nbcnews.com

Коли ми говоримо про домашнє насильство без конкретних цифр, комусь може здаватись, що це – абстрактна проблема, яка ніколи не торкнеться рідних чи близьких.

Однак, якщо я скажу, що близько 40% українців мають знайомих, родичів чи друзів, які постраждали від нього, і ще близько 7% стверджують, що самі зазнали його у своєму житті, так буде переконливіше, правда ж?

Насправді, проблему домашнього насильства не варто недооцінювати. Лише минулого року Національна поліція отримала понад 211 тисяч звернень щодо цього явища.

І тут важливо говорити не лише про допомогу постраждалим, а й про те, наскільки важливо проводити соціальну та психологічну роботу з самими кривдниками.

Штраф, громадські роботи чи позбавлення волі самі по собі не здатні змінити їхню поведінку. Але це можна зробити у межах програми з їх корекції. Така типова програма вже закріплена Міністерством соціальної політики України на державному рівні і передбачає цілу низку заходів, завдяки яким кривдників навчають:

  • будувати стосунки за неагресивною моделлю;
  • усвідомлювати власні вчинки та їхні наслідки,
  • з відповідальністю ставитись до виконання батьківських обов'язків.

Робота з такими людьми може бути як індивідуальна, так і групова. А брати участь у подібній корекції кривдники можуть, як з власної ініціативи, так і за направленням суду.

Якщо робота з кривдниками проведена успішно, це – запорука того, що у майбутньому вони не будуть агресивно поводити себе з рідними та близькими, тож випадків насильства може бути менше.

А що ви про це думаєте?

Оригінал

1300

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: