fbpx
Сьогодні
Колонка 17:40 08 Лют 2019

10 фактів про ЗСУ

Яким є іміджевий бекграунд української армії?

1. За два роки в Україні написали щонайменше 222 книжки військової прози. Практично всі сюжетні лінії стосуються подій в АТО або визвольних змагань у 1917-1920 роках та періоду Другої світової війни.

2. У ЗСУ служить такий самий відсоток жінок, як і в арміях НАТО. 10,6% особового складу Збройних сил становлять жінки. У НАТО в середньому – 10,9%.

3. Українська армія ніколи не конкуруватиме із російською у варварстві. Приміром, Дебальцеве можна було звільнити, влаштувавши для міста, яке захопили російські сили, вогняну «баню». Довелося б його знищити. Так, як це зробила російська армія із Грозним й іншими населеними пунктами в Чечні чи потім у Сирії. Українські воїни не нищитимуть власного народу. Наш шлях кардинально інший.

4. Українська армія є однією з найбільших воюючих армій світу.

5. Рівень довіри громадян України до української армії є найвищим серед державних та суспільних інституцій.

6. Генеральний штаб й інші органи військового управління реформують з урахуванням розділення функцій та розмежування процесів генерування та застосування військ відповідно до принципів НАТО.

7. Уперше за роки незалежності кардинально змінилася система харчування у війську.

8. Збройні Сили активно започатковують нові воєнно-історичні традиції, відбувається відмова від тоталітарної символіки та елементів комуністичної ідеології. Вже відбувся масштабний ребрендинг як окремих військових частин, так і видів та родів військ.

9. НАТО надає підтримку Україні впродовж більше ніж 20 років, але особливо нової якості ця підтримка отримала в роки відбиття російської агресії. Лише США надано українській армії військово-технічної допомоги на понад 1,1 млрд доларів. У державі на постійній основі працюють десятки іноземних радників та військових тренувальних місій.

10. Нинішні потреби української армії здатні настільки розвинути нашу оборонну промисловість, що вона здатна стати справжнім драйвером розвитку економіки країни. 

3458

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: