fbpx
Сьогодні
Фоторепортаж 17:23 18 Вер 2022

Звільнена Балаклія: база окупантів та катівня в поліції. Фото

English version here

Звільнення Балаклії — одна з ключових перемог ЗСУ на Харківщині. Тут розташовувалася одна з найбільших баз окупантів — звільняючи місто, українські військові зруйнували її. Кореспондент "Рубрики" побував у Балаклії та зафіксував ключові об'єкти деокупованого міста. 

Автобаза та крадена техніка

Автобазу на виїзді з Балаклії рашисти використовували для базування своєї військової техніки та палива. Під час боїв за місто ЗСУ завдали потужного удару по цьому об'єкту. Там не залишилося практичного нічого живого. 

Як виглядає звільнена Харківщина: дорога в деокупацію та мертві

балаклія харківська область

Росіяни зганяли сюди не лише військову техніку, а й викрадену техніку місцевих мешканців та фермерів. 

балаклія харківська область

Чимало на базі й згорілих цивільних автобусів. 

балаклія харківська область

Як говорять місцеві, тут росіяни заправляли свою техніку. Було тут і їхнє сховище, де вони утримували викрадених місцевих мешканців. 

Календар неволі

Окупанти викрали щонайменше двадцять місцевих мешканців. За основне місце утримання людей мали розташований у центрі Балаклії відділ поліції. Ось, до прикладу, одна з камер, де утримували жінок.

балаклія харківська область

А це чоловіча камера. Хоч і розрахована вона на двох, та тримати там могли по 8-9 людей. Викрадених людей росіяни не лише тримали в нелюдських умовах — їх били та катували.

балаклія харківська область

Відомо, що ув'язнені проводили в цих приміщеннях від кількох днів до кількох тижнів. Потім декого відпускали, а когось могли відправити в інші окуповані населені пункти. 

Люди, які сиділи в ув'язненні, вели календар — лік іде з травня.

балаклія харківська область

Зірвати російську пропаганду

Зараз Балаклія вільна від російських окупантів. Звільнивши місто, українські захисники зірвали російський пропагандистський плакат з білборда — відео цього облетіло весь світ. Під брехнею окупантів ховалися рядки Тараса Шевченка. "Борітеся — поборете!" — тепер містяни знову бачать ці слова. А український народ продовжує боротьбу — на звільнення чекає ще чимало населених пунктів.

балаклія харківська область

8
13181

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: