fbpx
Сьогодні
Актуально 21:38 23 Бер 2018

ЗНО на низькому старті

24 березня відбудеться перше у цьому році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Для участі в ньому зареєструвалось близько 171 тисячі абітурієнтів.

Фото clutch.ua

Фото clutch.ua

Кожного року Український центр оцінювання якості освіти проводить пробні тестування для ознайомлення випускників з процедурою проведення ЗНО, структурою зошита та змістом завдань, одержання відомостей про доступ до робочого місця під час оцінювання.

31 березня учасники оцінювання зможуть спробувати себе у складанні історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов. У кожен із цих днів можна скласти один предмет на вибір.

Отримати результати пробного ЗНО учасники зможуть, коли занесуть свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання».

Важливо! Зробити це необхідно у наступні терміни:
24-26 березня – для тих, хто складе українську мову і літературу;
31 березня – 2 квітня – для тих, хто складе історію України, математику, біологію, географію, фізику, хімію, англійську, іспанську, німецьку та французьку мови.

Оприлюднення результатів відбудеться на інформаційних сторінках Українського центру оцінювання якості освіти 30 березня і 6 квітня відповідно.

освіта

Фото testportal.gov.ua

Майбутні абітурієнти зможуть на власні очі побачити тести, що відповідають вимогам програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт ЗНО; виконати завдання та дізнатися правильні відповіді, розподілити час таким чином, щоб вистачило на проходження всіх рівнів; оцінити свій рівень знань, щоб мати можливість надолужити згаяне і підтягнути свої компетенції з основних предметів. Також пробне тестування допомагає учням психологічно підготуватись та налаштуватись на проходження іспиту поза межами своєї школи у незвичному оточенні.

Пробне ЗНО є платним. Ціна залежить від регіону проживання. Так, у цьому році найменша вартість за складання одного тестування склала 129 гривень у Житомирській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Вінницькій та Харківській областях. Мешканці Донецької і Луганської областей складають один тест пробного ЗНО за 137 грн. Для учасників тестування, які мешкають в інших областях та столиці України, пробне тестування з одного предмета коштувало 132 грн.

Сьогодні неможливо уявити вступ до закладів вищої освіти без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Метою впровадження даної системи було підвищення якості вищої освіти та здійснення контролю за дотриманням державних стандартів. З 2008 року проходження ЗНО є обов'язковою умовою для того, щоб стати студентом українського вишу.

calendar

Фото admission.udau.edu.ua

За різних часів для вступу набір предметів відрізнявся. У цьому році в основну сесію ЗНО винесено наступні предмети:

– Українська мова і література, яку зареєстровані складатимуть 24 травня;
– Математика – 22 травня
– Іспанська мова – 29 травня
– Німецька мова – 29 травня
– Французька мова – 29 травня
– Англійська мова – 1 червня
– Біологія – 4 червня
– Історія України – 6 червня
– Географія – 8 червня
– Фізика – 11 червня
– Хімія – 13 червня

Також у 2018 році результати ЗНО з трьох предметів будуть зараховані як оцінки з ДПА для випускників старших класів. Це оцінки з української мови і літератури, історії України, математики та предмету на вибір. Для випускників минулих років нагадуємо, що для вступу до закладу вищої освіти підходять сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, окрім сертифікату з іноземної мови (прийматимуться тільки цьогорічні), бо оцінювання з мов вперше міститиме аудіювання.

13
100

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: