fbpx
Сьогодні
Спецпроект 09:56 18 Сер 2018

Чотирилапі безхатченки. Як вирішити проблему безпритульних тварин

«Рубрика», як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти. Восени стартує відкрите голосування за кращу ініціативу у кожній з номінацій

Команда громадської організації "Київське товариство захисту тварин "Щасливий берег" ділиться досвідом своєї діяльності та розповідає, чому потрібно підтримати їхню ініціативу.

Наш проект недарма має назву "Зігрій своє серце теплом любові до живого". Це девіз діяльності нашої команди і кожного з нас. Людина повинна жити в гармонії не тільки з собою, але і з природою.

безпритульні тварини

безпритульні тварини

Це саме те почуття, яке ми відчуваємо кожен раз, спілкуючись з неймовірно відданими створіннями, які відповідають на нашу турботу величезною любов'ю і вдячністю.

безпритульні тварини

безпритульні тварини

Це почуття має відчути кожен

І незважаючи на всі перепони, трагедії, з якими ЇМ доводиться стикатися щодня на вулицях міст нашої країни, ЇХНІЙ погляд, говорить багато про що, змушує нас знову і знову розуміти, що тварини – найбільш незахищені істоти, які потребують допомоги. У відповідь вони здатні стати справжньою відрадою для добрих сердець, які їх врятували.

безпритульні тварини

Свого часу ми не були професійними зоозахисниками, волонтерами, як зараз прийнято вважати. Більше 11 років назад засновники організації жили таким самим життям, як і тисячі людей міст нашої країни, не знаючи взагалі про проблему безпритульних тварин. Про це не розказували по телебаченню та в Інтернеті, на той час рух захисту тварин не був розвинутим як зараз (треба сказати, ці позитивні зміни нас нескінченно тішать). Проте все змінив випадок – знайомство з нашою першою підопічною повністю перевернуло все наше життя. І разом із співчуттям до долі тварин, які втратили домівку, і любов'ю до них, у нас з'явилась сміливість та впевненість у своїх силах, що ми маємо і зможемо змінити долі безпритульних тварин на краще.

Ми переконані, аби вирішити проблему безпритульних тварин в Україні, необхідний комплексний підхід. Чим ми і намагаємося займатися протягом 11 років волонтерської діяльності та 5 років як громадська організація. За цей час понад 430 тварин простерилізовано, більше 51 вилікувано і більше 200 кішок і собак знайшли відповідальних господарів (безумовно, перед цим ми забезпечуємо необхідний курс лікування, реабілітації та соціалізації). Разом з тим, ми здійснюємо пропаганду відповідального ставлення до тварин завдяки участі у міських заходах та організації власних. І зараз наша організація будує притулок для собак в Київській області, який допоможе стати тимчасовим пунктом для знайдених тварин, які потребують господарів.

Відповідальність, яку ми намагаємося виховувати і пропагувати в суспільстві підкріплена власним відповідальним відношенням до тварин:

адопція та прилаштування тварин – це одна з головних цілей, та для нас важлива не кількість прилаштованих тварин, а якість, тобто наскільки щаслива тварина в новому будинку;

нам довіряють ветеринарні клініки і лікарі, адже знають, що ми не кидаємо своїх підопічних, які потребують медичної допомоги;

ми не економимо на якісному харчуванні, забезпечуючи хронічно хворих тварин лікувальними кормами;

наші підопічні перебувають під постійним наглядом, проходять курс дегельментизації, щеплення і стерилізуються. Для нас важливо, щоб кожна тварина було сита, їй приділялася належна увага.

Ми активно комунікуємо із владою міста – наша організація є членом Комісії з питань захисту тварин при Департаменті міського благоустрою та збереження природних ресурсів КМДА, а також офіційним членом OIPA – Міжнародної організації захисту тварин при ООН.

Що значить бути активістом в Україні?

Це означає бути сміливим і впевненим у тому, що твої добрі справи мають щасливе продовження, дарують життя, надію та віру в Людину.

Свого часу нам доводилося у прямому сенсі ховатися, годуючи та доглядаючи за безпритульним хворим цуценям, наливати воду в спеку для кошеняти під покровом ночі, бо кожного разу ми боялися, що гнів та нескінченні залякування та погрози з боку сусідів можуть перейти у реальні дії. І не по відношенню до нас – від цього могли постраждати невинні тварини, які і так обділені увагою. Але ж це НЕнормально. Це не є ознакою розвинутого, соціально-відповідального суспільства. Нам радісно від того, що все більше і більше людей дозволяють собі замислитися про долі інших. Ми впевнені, що добрі справи мають вплив, простими словами заразливі в хорошому сенсі цього слова – перевірено власним досвідом  🙂

І обов'язково бути на позитиві. Кожен день програмувати себе на зустріч з добрими людьми, позитивні емоції. А зооволонтер обов'язково їх заслужить від своїх підопічних в кінці складного трудового дня)) Бо зооволонтери теж працюють на своїх роботах, аби прогодувати своїх підопічних.

безпритульні тварини

безпритульні тварини

безпритульні тварини

Так, що задумайтеся, чи потрібні Вам ці радісні, добрі і позитивні, наповнені змістом дні Вашого життя!)

Підтримати та проголосувати за проект у Конкурсі соціальних ініціатив можна за посиланням.

Ірина Михайленко, член команди КТЗТ "Щасливий берег"

Нагадаємо, що до 29 серпня активісти з усієї України можуть подати заявку на другу щорічну премію соціальних проектів Social Project Awards. Після закінчення прийому заявок триватиме онлайн-голосування, де кожен може віддати голос за три проекти. «Рубрика» запрошує номінантів премії розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

7
2834

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: