fbpx
Сьогодні
Корисності 18:35 21 Лют 2021

Як без зусиль зробити оселю затишною? 15 практичних порад

Лайфхаки про те, як облаштувати свій простір від авторки книги "Життя з візерунком" Ребекки Етвуд

Затишна оселя — це те, що завжди було важливим для гарного настрою і доброго самопочуття. А з приходом кризи Ковід-19, локдаунів, карантинів та самоізоляції бажання створити навколо себе приємні умови для життя стало ще гострішим. 

Книга Ребекки Етвуд "Життя з візерунком" — саме про це, про прості способи зробити оселю більш затишною та приємною для життя. Це своєрідна добірка порад, що допоможе вам ще ретельніше придивитися, осягнути важливість і відкрити для себе неймовірний світ "очевидного": візерунків і текстур, що оточують нас, які ми самі обираємо, під впливом яких живемо і від яких залежить наше відчуття щастя і нещастя. Візерунок, на думку авторки, — найсильніший елемент у будь-якій кімнаті. І у кожному розділі книги вона доводить, що за допомогою візерунків можна перевтілити будь-який простір на простір вашої мрії. Саме в цій книзі Ребекка Етвуд розкриває таємниці, як використовувати цей елемент і бездоганно поєднувати принти у наших оселях. 

Ось лише деякі з порад Ребекки, які миттєво змінять настрій Вашого дому і які можна застосувати у Вашій оселі вже зараз:

1. Не обов'язково заповнювати кожну полицю книжками. Кладіть туди все, що вас надихає.

2. Розставляйте цікаві предмети на полицях і тримайте їх у чистоті та порядку.

3. Візьміть прості меблі, але не стримуйте себе у візерунках, які збурюють уяву. Збалансуйте орнаменти серйознішими меблями чи історичною архітектурою, якщо є змога.

4. Доберіть тему й тримайте її в центрі уваги, коли оформлюєте простір. Це може бути природа, історія чи навіть конкретне місце. Дайте собі трохи свободи, не будьте надто буквальними.

5. Покривала — чудовий спосіб змінити вигляд простору під настрій чи використати тканину, яку рідко дістаємо із шафи. Обирайте тканини, що вас надихають.

6. Знайдіть для свого передпокоя заспокійливі принти, це додасть комфорту вашій кімнаті, де ви зможете розслабитися.

7. Візерунчастий килимок додасть яскравого акценту просторові і гарного настрою вам. Цікавий фокус для поєднання візерунків — знайти простішу версію масивного орнаменту. Схожість може бути ледве помітною, та навіть вона допомагає триматися купи.

8. Дзеркало завжди відіграє основну роль у просторі — саме розміри дзеркала довершують стиль повсякденних розкошів, від чого кімната тільки виграє.   

9. Якщо вам подобаються білі стіни, але ви думаєте, що це не зовсім практично, — додайте принти-текстури, щоб кімната не видавалася такою холодно-суворою.

10. Навіть якщо ви живете в маленькому просторі, одна візерунчаста стіна здатна все змінити.

11. Доповніть колірну схему коридору й використайте її в прилеглих кімнатах.

12. Постеліть у кімнаті великий нейтральний килим і позначте зону відпочинку, поклавши згори менший килимок. Щоб килими не розповзалися, поставте на них стіл.

13. Якщо у вашій вітальні є обідня зона, використайте базовий візерунчастий елемент, щоб виокремити її. 

14. Добирайте тканини з простим графічним візерунком, щоб не відволікати від текстурної основи.

15. Пам'ятайте, що свій простір ви можете облаштувати так, як хочете цього саме ви. І робіть це будь-коли. Головне, щоб вам було затишно і комфортно там жити, творити та генерувати ідеї.    

У книзі "Життя з візерунком" Ви знайдете ще більше практичних порад на щодень, які допоможуть Вам створити затишний дім з будь-якої стартової точки. Ця книга демонструє різні способи використання візерунків у будинках, щоб надихнути Вас на усвідомлення, що привнесення візерунка може оживити будь-який простір, допомагаючи зробити його неповторно вашим. 

Авторка книги Ребекка Етвуд — дизайнерка текстилю та художниця, яка поєднує традиційні прийоми з ручним розписом для створення колекції товарів для дому. 

Партнерська публікація

Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті "Рубрика"

4063

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: