fbpx
Сьогодні
Спецпроект 10:50 23 Вер 2018

Замість бур’янів – дитячий майданчик. Історія тернопільських активістів

«Рубрика», як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти

Рік тому активісти Громадської організації «Нове покоління Тернопільщини» вирішили подати на бюджет участі м. Тернополя проект побудови мультиспортивного майданчика для дітей та молоді «Чемпіон». Його вирішили збудувати в одному із кварталів міста. На цій території кілька десятиліть тому вже знаходився схожий майданчик, проте він уже тривалий час не експлуатувався, тому територія знаходилася у вкрай занедбаному стані. Загалом ця локація своїм виглядом нагадувала сценарій постапокаліптичного фільму. Від асфальтового покриття залишилися лише шматочки, сітка була повністю заіржавілою, і переломаною у багатьох місцях. Уся територія заросла бур'янами. Вночі там збиралися сумнівні компанії. Усе це зумовлювало гнітюче враження і зовсім не сприяло гармонійному розвитку та вихованню дітей, які виростали у цьому дворі. Особливо загострювало ситуацію те, що поруч знаходиться дитячий садок.

Замість бур'янів – дитячий майданчик

Роботу ми почали зі складання заявки та створення відповідної групи у Facebook, де розмістили фото стану цієї території та проморолик проекту. Після цього було необхідно зібрати не менше 25 підписів бажаючих підтримати нашу ініціативу. Їх ми вирішили знайти серед мешканців будинку, оскільки саме ці люди мали бути найбільш зацікавленими у реалізації проекту. Більше того, охоче долучилися до акції і жителі інших районів міста, бо так чи інакше, але кращим ставав увесь Тернопіль. Тому із цим етапом проблем не було. Ми познайомилися із активістами, які, як виявилося, уже роками відстоювали ідею зведення нового майданчику на цій закинутій території. Цей факт подарував ще більше мотивації до роботи.

Голосування, яке мало визначити переможців, тривало упродовж двох тижнів. Боротьба велася за кожен голос. Для цього активісти ГО «Нове покоління Тернопільщини» спільно із активними мешканцями навколишніх будинків роздавали мотиваційні листівки по квартирах оточуючих будинків. Велася активна кампанія у соцмережах. Кожен намагався долучити якомога більше голосів. Ці зусилля не були марними і проект увійшов у число переможців конкурсу.

Після цього розпочалася рутинна робота із розробки проектно-кошторисної документації. Автор проекту спільно із мешканцями кварталу, які виявили бажання брати у цьому участь, працювали із проектним бюро у виборі конкретного розташування площадки та її наповнення, зокрема типів каруселей та інших елементів дитячої частини мультиспортивного майданчика.

Замість бур'янів – дитячий майданчик

Роботи з його зведення розпочалися влітку цього року. Наразі готове спортивне поле із якісним штучним покриттям та дренажною системою, на якому можна буде грати футбол, гандбол, стрітбол та волейбол. Встановлена частина гойдалок та пісочниця для дітей. На футбольному полі планується проводити заняття секції з футболу для дітей початкового шкільного віку.

Майданчик було урочисто відкрито 20 вересня за участі міського голови Тернополя. Відкриття супроводжувалося спортивним святом із роздачею втішних призів дітлахам за виконання простих завдань спортивного характеру, що вчергове потішило жителів кварталу.

Замість бур'янів – дитячий майданчик

Підтримати проект у конкурсі соціальних ініціатив можна за посиланням.

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

26
1014

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: