fbpx
Сьогодні
Небайдужа 09:15 27 Лис 2020

Юлії Тимошенко — 60. Як змінювався імідж найвідомішої жінки в українській політиці

Фірмовий стиль Тимошенко — її коса. Але вже кілька років вона не з'являлася з нею на публіці. Куди вона поділася і в чому особливості стилю леді Ю?

English version here

Сьогодні, 27 листопада, свій день народження святкує найвідоміший політик в Україні — Юлія Тимошенко. Їй виповнюється 60 років. Вона з'явилася на політичній арені більше 20 років тому і з тих пір залишалася однією з найбільш обговорюваних осіб серед державних діячів. Особливу увагу привертали не тільки дії Юлії, а і її стиль, майже завжди бездоганний.

Ми вирішили розглянути політікиню з іншого боку, розібравши еволюцію її фірмової зачіски, до того ж, за тиждень до свого ювілею вона випробувала новий образ. А соратники і опоненти жартують, що якщо Леді Ю змінює імідж, зміни настають і в політиці.

У шкільні роки Тимошенко не впізнати. Фірмової коси тоді ще не було. Замість неї — наймодніша зачіска поп-дів 70-х.

Стрижка каре природного каштанового кольору — саме з такою зачіскою Юлія Тимошенко з'являється у великій політиці на посаді віце прем'єр-міністра України з питань паливно-енергетичного комплексу.

Тимошенко ще кілька років залишатиметься брюнеткою: "У молодості їй дуже пасував шоколадний колір волосся і довжина, він відмінно підкреслював блідість шкіри і яскравість очей", — вважає стилістка Марія Тарасова.

У 2001 році Юлію Тимошенко звинуватили в контрабанді російського газу і несплаті податків. Ці фото були зроблені в період судових процесів. У той же період політікиня почала експериментувати із зачісками: то відрощувати волосся, то підстригати чубок.

Після 2002 року Тимошенко залишила експерименти зі стрижками — змінювалася тільки укладка волосся. З кардинальних змін — лише відтінок шевелюри. Він став світлішим, ближче до медового.

Нарешті, 2005 рік — з'являється фірмова коса. Спочатку в інший варіації і в русявому кольорі, але пізніше Юлія повертається до звичного каштанового.

Після 2005 року практично нічого не змінюється. Тимошенко перефарбовується в блонд, а коса стає брендом, символом і відмінною рисою Юлії.

"Це найбільш обговорювана зачіска, мені здається, 10-річчя, — каже Марія Тарасова. — Не знаю, хто був її стиліст, але я вважаю, що це справило фурор. Чи пасувала їй ця коса? Чесно, я вважаю, що це не можна оцінювати. Це частина її образу, на якому вона піднялася, і за яким її кожна людина, яка знає хоч щось про політику, знає, хто така Юлія Тимошенко", — вважає стилістка.

Тимошенко практично не змінює цієї зачісці, зрідка з'являючись на публіці з іншими укладками: завите на плойку або недбало висушене, від природи кучеряве волосся.

юлія тимошенко

У 2014 році знову починаються експерименти. Тоді Тимошенко з'являється на одній з телепередач з високим начосом.

Коса все ще залишається популярною зачіскою для Юлії, але тепер вона все частіше розпускає волосся, лише зрідка заплітаючи розпущене волосся в коси.

На деяких архівних фото видно, як Юлія повертається до улюбленої зачіски молодості — тугого пучка.

Об'ємні кучері стають більш плавними, а потім і зовсім ідеально прямим волоссям.

Така зачіска личить Юлії. Все той же проділ і той же колір волосся, але тепер уже без символічної коси. З 2015 року Тимошенко носить довгу стрижку, іноді збираючи волосся в низький хвіст, доповнюючи свій образ окулярами і акуратними сережками.

Лише у 2019 році вона додає нову родзинку в образ, змінюючи теплий медовий відтінок волосся на більш холодний блонд.

"Романтизм залишився з нею. І її блонд, в її 60 років — це дуже дорого! Видно, що людина доглядає за собою, що приємно!" — підсумувала Марія.

16 листопада Юлія Тимошенко змінила свій звичний образ з довгим волоссям і завила собі кучері. І так прийшла у Верховну Раду на засідання погоджувальної ради, що відразу стало темою обговорення.

Користувачі Мережі із захопленням сприйняли її новий образ: "Красиво", "Красуня", "Бабуся виглядає чудово, 30-річні виглядають гірше", "О-о-о, а це вже прикмета, якщо ЮВ поміняла зачіску щось буде…".

Нагадаємо, у вересні Тимошенко перехворіла коронавірусом.

Читайте також нашу статтю Жінок стає більше в політиці: навіщо Україні гендерні квоти

35464

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: