fbpx
Сьогодні
Корисності 20:30 13 Кві 2021

ТОП-10 українських YouTube-каналів, на які варто підписатися

Про подорожі, мистецтво, науку, архітектуру та блогерство

English version here

Карантин триває, а це означає, що ми все ще багато часу проводимо вдома. Щоб скоротати цей час з користю, отримавши нові знання, естетичне задоволення і зведення останніх новин у легкій, не гнітючій формі, пропонуємо вам ознайомитися з підбіркою YouTube-каналів, які ми відібрали спеціально для вас. Запасайтеся чаєм і бутербродами, влаштовуйтеся зручніше і гайда до перегляду! Вашій увазі пропонуємо ТОП-10 корисних, затишних і смішних українських YouTube-каналів.

1. Телебачення Торонто

Новин останнім часом стає так багато, що від них хочеться відволіктися або хоча б почути про те, що трапилося, у постіронічній формі з фірмовою подачею Майкла Щура в тижневику «ґрати, песик, дужка, гривня, знак питання, долар, нуль».

2. Клятий раціоналіст

Артем Альбіоль, автор каналу, популяризує науку і розвінчує псевдонаукові міфи. Наприклад, з його блогу можна дізнатися, що манту можна мочити, сидіти зі схрещеними ногами — не шкідливо, а мед не втрачає корисних властивостей у чаї.

3. Geek Journal

Блогер-кінокритик, який недавно піднявся на хвилі популярності і через скандал з "1+1", і таки відстояв своє право на широке мовлення. Різкий сплеск популярності допоміг Тайлеру Андерсону, автору каналу, стати більш впізнаваним — і він абсолютно заслуговує на всю цю увагу.

Розважальний канал знайомить глядача з новинками кіноіндустрії, а іронічний оповідач раз у раз точить кігтики на вітчизняному продакшені. Ролики виходять двічі на тиждень, і, повірте, нудьгувати на цьому каналі вам точно не доведеться.

4. Антон Птушкін

Київський блогер зі східної України, у минулому співведучий "Орла і решки", "касатик" Антон Птушкін з однойменним каналом про подорожі. Як розповів сам Антон, під час зйомок передачі він підглядав за відеооператорами і сценаристами, вчився, і, нарешті, вирішив спробувати сам. За свої "кровні" придбав обладнання і відправився розвінчувати міфи, вивчати культури і подорожі.

Тут ви навряд чи знайдете поради, які можна застосувати на практиці, але зате отримаєте весь спектр емоцій, ніби самі побували у захоплюючій подорожі. Відмінною рисою блогу є і те, що Птушкін усе робить сам: зйомка, монтаж, планування подорожі і сценарій — з усім Антон справляється самотужки.

5. Ukraїner

Ще один канал про подорожі, але в цьому випадку — виключно по Україні. Багато корисної, практичної інформації ви дізнаєтеся від першоджерел — жителів різних куточків країни, які погодилися показати на камеру частину свого життя.

Мандрівники відправляються у справжні експедиції, щоб знайти щось незвичайне — і кожного разу знаходять.

6. ПроПоходи

Обов'язковий до перегляду канал для тих, хто не може уявити своє життя без походів і закоханий у гори так само, як і автори каналу — Антон Прохоров і Христина Присяжна. Свій перший похід Антон зробив 27 років тому в Алтайських горах, а тепер живе і працює в Києві, а Христина — спортсменка та ідейна натхненниця каналу.

На каналі можна дізнатися про похідні лайфхаки, корисне і якісне спорядження і правила поведінки в горах. Нещодавно блогери подорожували по Карпатам і досі діляться з підписниками локаціями і маршрутами. Будьте уважні! Після перегляду гірські пейзажі можуть настільки захопити, що вам і самим захочеться встати під рюкзак і відправитися підкорювати вершини.

7. Твоя підпільна гуманітарка

 

Нарешті український канал з якісним контентом про культуру, мистецтво, мову! Втім, тут можна знайти лекції, інтерв'ю та онлайн-дискусії про всі гуманітарні науки. А ще ведучі каналу – Остап Українець та Євген Лір – українські письменники, тож точно знають, про що говорять. Щоби отримати повний спектр досвіду від перегляду "Твоєї підпільної гуманітарки", радимо також читати книжки її засновників 🙂

8. Tokar.ua

Автор Назар Токар — адміністратор української Вікіпедії, присвятив свій блог відразу декільком тематиками, включаючи астрологію, історію, медицину, технології і, звичайно, Вікіпедію. Токар веде стріми, запрошує спікерів, серед яких був навіть відомий троль Євген Вольнов. Коротше кажучи, "Простими словами про складне" — так Назар охарактеризував свій канал.

9. Elias Go

Цікаво гуляти своїм містом і знати його історію. Точніше, історію дивних будівель, які привертають увагу городян і туристів своїм мудрим виглядом або навіть цілих районів: "Літаюча тарілка" на Либідській, готель "Салют" на Печерську, дивні модерністські будинки-замки на Подолі, історія Дарницького та Святошинського району… Автор каналу Elias Go без консерватизму розповідає про архітектуру і відкриває завісу правил містобудування, відповідно до яких росла столиця в останні 100 років.

10. YESchannel

Ну а якщо ви задумалися над тим, щоб і самому стати блогером, то корисні поради ви знайдете на каналі відеооператора Жені Єщенко, який розповідає, як із підручних засобів спорудити штатив, як зняти блог у своїй квартирі не маючи жодного обладнання, крім камери на телефоні, як самостійно зробити суфлер.

Крутий монтаж, приємна картинка і кумедна манера Жені розповідати привертають навіть тих, хто далекий від блогерства — просто тому, що це цікаво.

А ще читайте також, що потрібно знати українським ютуберам.

66731

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: