fbpx
Сьогодні
Корисно 10:23 25 Лют 2022

Якщо зникне інтернет та мобільний зв’язок: якими додатками користуватися

Альтернативні способи зв'язатись з близькими, якщо немає мобільного зв’язку або рації, але є заряджений телефон

English version here

У чому проблема?

Під час воєнних дій ворог в першу чергу паралізує способи зв'язку. Поки що в Києві цього не відбулось, але зараз вже не можна відкидати можливості, що цього не станеться. 

Отже, ми зробили добірку мобільних застосунків, які потрібно завантажити завчасно, щоб потім не загубити один одного. 

Яке рішення?

  • MATRIX

Це зашифрований чат-сервер, який працює в локальній мережі провайдера. Працює в локальній мережі вашого провайдера. Ви зможете в ній обмінюватися повідомленнями з близькими та друзями, у випадку, якщо інтернет зникне.

Поділіться з друзями та близькими, створюйте приватні кімнати для обміну повідомленнями. Під час налаштування використовуйте наступну назву домашнього сервера: https://matrix.kyiv.dcomm.net.ua. Інші інструкції знайдете тут

Завантажити на десктоп

Завантажити у смартфон

  • BRIDGEFY 

Це мобільний застосунок, який дозволяє обмінюватися текстовими повідомленнями через Bluetooth на відстані до 100 метрів один від одного. Для того, щоб зареєструватися в додатку, потрібен стабільний інтернет. Проте, в App Store оцінки застосунку досить низькі. Користувачі скаржаться на те, що додаток не завжди працює, тож краще перестрахуватися та завантажити декілька додатків. 

Завантажити в AppStore та Google Play

  • TWO WAY: WALKIE TALKIE 

Цей додаток дозволяє використати телефон в якості рації. Він не просить реєстрації та логінів. Водночас усі канали для спілкування там публічні. Можна вибрати будь-який номер каналу та зв'язатися із користувачами в цьому каналі. 

Завантажити в AppStore та Google Play

  • BRIAR 

Це додаток для обміну повідомленнями, який доступний лише для Android. Він може починати працювати без зв'язку, для використання потрібно лише заздалегідь його завантажити. 

Завантажити в Google Play

  • SIGNAL 

Це застосунок для безпечного обміну текстовими та голосовими повідомленнями, а також для відеозвʼязків. Повідомлення у ньому доставляются швидко навіть у повільних мережах, але не під час повної відсутності інтернету.

Завантажити в AppStore та Google Play

  • APPLE РАЦІЯ

Підходить для користувачів Apple Watch. Де б ви не знаходились, ви можете використати застосунок "Рація", щоб встановити зв'язок з іншим користувачем Apple Watch. Працює так само, як і рація: натисніть на значок рації, коли говорите та відпустіть, щоб отримати відповідь. Проте, для роботи застосунку знадобиться або Wi-Fi, або наявний сотовий зв'язок.

Завантажити в AppStore 

14
287304

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: