fbpx
Сьогодні
Плани 14:36 25 Чер 2018

Як розумно провести останній тиждень червня. Афіша освітніх івентів

Хто сказав, що влітку не вчаться? Доросле життя – не школа, а літо – не канікули.

Що потрібно людині для щастя? Машина, квартира, яхта. Ні, ми впевнені, що гарно проведений час після роботи підвищує рівень гормону щастя – окситоцину – та покращує настрій. Рецепт від "Рубрики": 2 освітні заходи на тиждень – і відчуття легкості та задоволення гарантоване. Якщо ми вже взялися писати рецепти, то і розкажемо, де отримати ліки та профілактику.

Політологи всіх університетів, об'єднуйтесь! Хлопці з КПІ знову влаштовують ідеологічний баттл. Хочете побачити дійсно політичний бій, інтелектуальний, а не популістський з екранів ТБ? Приходьте 25 червня та вболівайте за своїх: лібертаріанців чи соціалістів.

У вас все добре в житті, але ви все одно страждаєте? Родич чи друг отруює вас? 26 червня є можливість подивитися на це крізь призму психоаналізу. Разом з практикуючим психологом ми пропонуємо вам розібратися в класичних теоріях Зигмунда Фройда, Карла Юнга та інших. Приклади з психотерапевтичної практики дозволять отримати власні інсайти.

У вас були проблеми з фігурою, і ви записалися в зал. Тобто пересилити себе та почали займатися спортом. Але ж тіло ваше не одразу звикло до зміни режиму. Правда ж, цікаво, як організм адаптується до фізичних навантажень, та що таке синдром атлетичного серця?Вам все розкажуть 26 червня.

Ми звикли, що стереотипи – це про їжу та політиків. Так, але найглибші міфи, що звідкись взялись у нашій голові, стосуються мистецтва. Занадто часто найгарніше блищить у телевізорі, а маркетологи використовують одне і теж обличчя для продаж. 27 червня можна стати розумнішим та не вестися на байки мистецтвознавців.

Звичайно, цілісне мислення – стовп, на якому тримається картина світу, для дорослої людини. Одна ми не знаємо, яким чином там зароджуються цілі та ідеї і найголовніше– як цим керувати. Задача складна, однак теоретичний матеріал від Андрія Баумейстера познайомить вас з парадоксами природи мислення і допоможе протистояти маніпуляціям.

А тепер детальніше.

Лібертаріанство проти соціалізму

Що: Лібертаріанство проти соціалізму

Де: Бібліотека КПІ

Коли: 25 червня о 18:00

Вхід: вільний

Наступного тижня проводимо другий політичний версус – лібертаріанство проти соціалізму. Дві команди, три раунди і крута дискусія.

Будемо обговорювати:

  • Державу й економіку (податки, регулювання і т.д.)
  • Державу й індивіда (наркотики і зброя)
  • Державу і суспільство (сексуальні послуги)

Цього разу дебати пройдуть у Бібліотеці КПІ. Місця вистачить і вам, і вашим друзям. Перед версусом проведемо ще дві лекції: майбутні супротивники розкажуть про ідеї власних ідеологій.

Перша лекція про соціалізм цього понеділка. Лекція від лібертаріанців у четвер. Час і місце: 18:00, Бібліотека КПІ.

Причини людських страждань з точки зору сучасного психоаналізу

Що: Причини людських страждань з точки зору сучасного психоаналізу

Де:Mezzanine

Коли:26 червня о 19:30

Вхід: 100 грн – передпродаж, 150 грн–у день події

Лекція концентрат в доступній для сприйняття формі розкриє основні психоаналітичні теорії, на які сьогодні опираються психотерапевти.

Приклади з психотерапевтичної практики дозволять отримати власні інсайти.

Питання, що будуть розглядатись:

  1. Класичний психоаналіз Зігмунд Фройд – невротичний конфлікт (в чому полягає, як утворюється) і в чому особливості його проявлення в сьогоденні; страждання пов'язані з інстинктами Еросу і Танатосу; як живе сучасний Едіп та Електра.
  1. Карл Юнг – тіньова частина особистості, як джерело страждання і можливості відкриття нових ресурсів.
  1. Теорії об'єктних відносин (Маргарет Маллер, Мелані Кляйн, Дональд Віннікот, Рене Спіц) – хто такі інтроекти, як вони змушують страждати (переживати страх, тривогу, депресію, залежність та інше).
  1. Психологічний портрет сучасного пацієнта (актуальні запити, з якими сьогодні звертаються до психотерапевтів та причини цих проблем).
  1. Що убивають в нас наші захисні механізми і що з цим можна зробити.

Лектор Анна Крайлюк – практикуючий психолог, сертифікований психотерапевт Символдраматист, член Української спілки психотерапевтів, кандидат психологічних наук.

Розумне й атлетичне: як серце адаптується до фіз. навантажень

Що: Розумне й атлетичне: як серце адаптується до фізичних навантажень

Де: Креативний простір "Часопис"

Коли: 26 червня о 19:00

Вхід: 200 грн – до 18.06. та 250 грн – з 19.06,. для студентів – 150 грн.

 Усім відомо, що для того, щоб серце працювало вправно, його необхідно регулярно навантажувати. Що відбувається з нашим серцем, коли ми починаємо займатися спортом та збільшуємо фізичні навантаження? Клітинам серця не вистачає кисню, молекул енергії та волокон, що забезпечують скорочення серцевого м'язу. То як саме серце пристосовується до незвичного режиму функціонування?

На лекції ви дізнаєтесь про

❤ концепцію "smart heart";

❤ механізми паталогічного збільшення серця (гіпертрофії міокарда);

❤ синдром атлетичного серця;

❤ оптимізацію фізичних навантажень;

Спікер:

Тетяна Древицька 一 кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту Фізіології ім. О.О. Богомольця, популяризатор науки.

Про лекторій:

Sporty一 це лекторій для тих, хто хоче тренуватися правильно і жити довго.

В рамках заходів науковці, а також фахівці з медицини та спорту діляться теоретичними та практичними знаннями щодо занять спортом, зміцнення здоров'я та досягнення довголіття. Окрім цілком прикладних аспектів, що стосуються побудови тренувань, відновлення та дієти, лектори простими словами розказують про біохімічні та фізіологічні процеси, які відбуваються в організмі людини. Наука допоможе вам тренуватися ефективніше та жити довше!

Лекція | Стереотипи про мистецтво

 Що: Лекція Стереотипи про мистецтво

Де: Простір "Циферблат"

Коли: 27 червня от 19:00

Вхід: 200 грн

На лекції 27 червня говоримо про стериотипи.

  • "Леонардо – найкращий художник всіх часів, а єгипетські піраміди були побудовані прибульцями!"
  • Звідки в масовій культурі стільки кліше про мистецтво?
  • В чому їх причина і прояви?
  • З митцем про мистецтво.

Лектор: Antin Pronenko – художник, випускник Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури (НАОМА). Антон викладає образотворче мистецтво та створив низку унікальних авторських лекторіїв. Він поділиться с тобою власним досвідом та найцікавішими лайфхаками митця.

Цілісне мислення і сильні рішення

Що: Цілісне мислення і сильні рішення

Де: Культурний проект

Коли: 29 червня – 1 липня

Вхід: 7400 грн

Загроза сучасного світу — поверхове розуміння речей. Уривки фактів та шквал інформації роблять людину вразливою перед маніпуляціями, блокують розвиток.

Як цьому протистояти та не помилятись в рішеннях і судженнях? Унікальний авторський курс Андрія Баумейстера запрошує зазирнути в лабораторію свого мислення. Зрозуміти, звідки приходять рішення, народжуються цілі та як наші стереотипи, віра та брак знань впливають на них. А головне — чи можна цим керувати? Поговоримо, як все це пояснюють сучасна філософія, нейронаука та когнітивна психологія.

І спробуємо визначити для себе: що ж таке цілісне мислення і як впливає на життя розумної людини ХХІ століття? На це запитання Андрій Баумейстер спробує відповісти разом із слухачами курсу.

Кому буде корисна ця школа?

  • Тим, хто хоче мислити аналітично та впорядковано;
  • Тим, хто шукає пояснень своїм рішенням та етичним викликам;
  • Тим, хто готовий рухатись шляхом самоосвіти;

Чого вчить школа?

  • Поєднувати аналітичне та креативне мислення
  • Переконувати інших без суперечок;
  • Ставити цілі та приймати виважені рішення.

Що це за курс:

Унікальний формат пропонує в доступній та популярній формі познайомитись з природою мислення та його парадоксами. Три дні в філософських дебатах та тісному спілкуванні з експертами. Щодня відбудуться дві тематичні лекції та семінар або дискусія.

6
513

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: