fbpx
Сьогодні
Спецпроект 09:03 30 Жов 2018

«Я - Україна!». Ідея конкурсу плакатів для дітей

«Рубрика», як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні проекти

Інтерв'ю з авторкою ідеї «Всеукраїнського конкурсу плаката «Я – Україна!»

31 жовтня закінчується другий етап конкурсного відбору на здобуття премії Social Project Awards. 8 грудня  на сцені Одеського театру опери та балету будуть оголошені  найкращі соціальні проекти України. Організатори обіцяють особливу подію.

Громадська діячка, активістка та засновниця Волонтерського руху «Батальйон Сітка» Марина Одінцова розповідає, яку роль в нинішній ситуації в країні зіграли активісти, а також, як правильне ідеологічне виховання молоді сприяє посиленню української свідомості.

Як виникла ідея організувати дитячий конкурс плакату?

– Я помітила, що часом діти краще за дорослих здатні бачити значущі соціальні проблеми суспільства. Наше майбутнє пов'язано з дітьми, саме їм будувати та відтворювати Україну. Крім того, я мала за мету надати дітям можливість показати свій талант та заявити про себе. Проект сприяє соціалізації дітей з обмеженими можливостями, об'єднанню різних регіонів країни в єдиний творчий  простір. Саме тому я так захоплена цією ідеєю!

Чому ви обрали формат плакату? Які завдання вирішує проект?

 Проект «Всеукраїнський конкурс плаката «Я – Україна!»  (для дітей від 6 до 19) – це, перш за все, елемент системи ідеологічного виховання молоді, що сприяє  ідентифікації дітей, як українців, через самовираження та розкриття проблем суспільства.

Плакат якнайкраще відображає соціальні прояви особистостей дітей, їх креативність та здатність навчити нас образності мислення і художній виразності. Зараз світ мислить образами, час спливає швидко і тому плакат найбільш актуальний комунікаційний засіб. Він пропагує базові цінності  та відображає взаємовідносини в суспільстві.

Весь світ відзначає силу громадського активізму в Україні. Як ви вважаєте, хто такі активісти?

 Держава – це люди. В короткий час, найскладніший для України,  активісти стали лідерами громадської думки і це накладає на них велику відповідальність. Наразі активісти фактично формують майбутнє країни. Єдиний спосіб посилити запит нації на покращення життя в Україні – це змінити наші цінності. І почати треба з молоді.

Чому важливо підтримати ідею проекту?

– В цьому році конкурс пройшов вперше. Кількість робіт (а їх надійшло 918!) та активна участь дітей з усієї країни надихає. В мене великі плани! Організація виставок найкращих плакатів перш за все в Національній бібліотеці України ім. Ярослава Мудрого, Державній бібліотеці України для юнацтва, з якими підписано договір про співпрацю та побудовані добри взаємовідношення. Значною подією у гуманітарному просторі України буде видання першого українського дитячого альманаху соціального плакату. Все це потребує, звісно коштів та зусиль багатьох активістів. Дуже сподіваюся на підтримку соціально відповідального бізнесу. Разом ми зможемо все!

Голосуйте за проект на сайті Social Project Awards.

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

1
10323

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: