fbpx
Сьогодні
Огляд 16:08 16 Жов 2018

Підсумки медіатижня: Томос, вибухи в Ічні та цивільний генерал армії Полторак

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 8-14 жовтня 2018 року – перед вами

Цього тижня охоплення Президента Порошенка в медіа виросло на 26% на телебаченні і на 52% в Інтернет-ЗМІ. Це можна пояснити скасуванням анафеми очільників УПЦ КП і УАПЦ з боку Константинополя, яке дало можливість дати початок процесу надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію, за який виступає Порошенко. Президент привітав українців з цією подією, так само і патріарх Філарет та екзархи Вселенського патріархату активно згадували Петра Порошенка у своїх промовах. Також цього тижня Петро Порошенко здійснив візит на Херсонщину, взяв участь в урочистій молитві з нагоди початку процесу отримання автокефалії Українською православною церквою та свята Покрови, відвідав Київський військовий ліцей імені Богуна.

На 105% на ТБ і на 42% в Інтернеті зросло охоплення Юрія Луценка, що пояснюється перш за все заявами Генпрокурора щодо можливих наслідків вибухів на складах в Ічні та потенційної відповідальності причетних до даної події осіб.

На 337% зросло охоплення Юлії Тимошенко на телебаченні, яка позитивно відгукнулася про перспективу надання Томосу для УПЦ і помолилася в храмі у Констянтинівці на Донеччині під час свого візиту у регіон. У той же час, в Інтернет-ЗМІ активно поширювалися дані про публічну зустріч Тимошенко з представниками малого та середнього бізнесу.

Більше ніж на 1000% на телебаченні і в Інтернеті виросли показники медіаохоплення міністра оборони Степана Полторака. Цього тижня він офіційно звільнився з лав силових структур у званні генерала армії, залишаючись при цьому міністром оборони. Причиною тому стали міжнародні зобов'язання України, за якими міністром оборони має бути цивільна особа. Того ж дня Президент нагородив Полторака орденом Богдана Хмельницького І ступеня.

На 1000% на телебаченні зросло охоплення керівника ООС Сергія Наєва, заяви якого стосувалися перш за все заходів у зоні проведення операції, які б попередили потенційні диверсії, подібні до ситуації з вибухами на складах в Ічні. Так само в Інтернет-ЗМІ тиражувалася інформація про просування сил ООС вглиб сірої зони та зайняття українськими солдатами нових населених пунктів.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

4
340

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: