fbpx
Сьогодні
Огляд 13:47 14 Січ 2019

Підсумки медіатижня: порятунок моряка, реєстрація кандидатів в президенти, передвиборча програма Зеленського

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 7-13 січня 2019 – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 39% на телебаченні і виросло на 15% в Інтернеті. Цього тижня Петро Порошенко привіз Томос до Рівного та Вінниці, де провів зустрічі з мирянами та взяв участь у літургії. Президент помилував іранського шпигуна, якого обміняли на українського моряка Андрія Новічкова, засудженого до страти у Ірані за вбивство. Також Президент присвоїв патріарху Філарету звання «Герой України» та отримав орден від Філарета.

На 5% на телебаченні зросло охоплення Олега Ляшка, який закликав переглянути бюджет задля збільшення мінімальної зарплати та заявив про необхідність підвищити пільги громадянам, які доглядають за людьми з інвалідністю.

На 14% на телебаченні впало охоплення Юрія Бойка, який цього тижня подав судовий позов щодо скасування реєстрації партії «Опозиційний блок», яка висунула кандидатом у Президенти України Олександра Вілкула, медіаохоплення якого на ТБ впало на 9% за минулий тиждень.

На 37% на телебаченні і на 222% в Інтернет-ЗМІ збільшились показники охоплення Анатолія Гриценка. Цього тижня він офіційно став кандидатом у Президенти та провів Форум демократичних сил, на якому його як кандидата офіційно підтримали Віктор Чумак, Микола Томенко, Єгор Фірсов, Мустафа Найєм та Микола Катеринчук.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросло охоплення Андрія Садового, який цього тижня офіційно зареєструвався кандидатом у Президенти України.

На 575% на телебаченні зросли показники охоплення лідера соціал-демократів Сергія Капліна, який також цього тижня став одним з перших офіційно зареєстрованих кандидатів у Президенти.

Більш ніж на 1000% на телебаченні та на 121% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Павла Клімкіна, який закликав залишити чинною заборону в'їзду дорослим чоловікам з РФ до України та заявив, що найближчим часом Україна не стане повноправним членом ЄС.

На 35% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Зеленського, який закликав виборців допомогти йому скласти передвиборчу програму, написавши в соцмережах 5 основних пунктів, які мають бути у ній враховані.

На 210% зросли показники охоплення омбудсменки Людмили Денісової в Інтернет-ЗМІ, в першу чергу через активне коментування нею ситуації з ходом звільнення українського моряка Андрія Новічкова та обставин навколо полонених українських моряків в РФ.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1105

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: