fbpx
Сьогодні
Огляд 17:29 13 Сер 2018

Підсумки медіатижня: стурбована Денісова, непідсудний Кернес, 80-річний Кучма та нецікавий Янукович

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 6-12 серпня 2018 року – перед вами.

Інфографіка Corestone Group

Після тижневої перерви на першу позицію рейтингів повернувся Петро Порошенко, а ось Володимир Гройсман, незважаючи ані на анонс підвищення мінімалки, ані на загрози на адресу Укрзалізниці, в трійку так й не потрапив. Його традиційну другу сходинку на ТБ посіла Людмила Денісова – критичну ситуацію з політв'язнем Олегом Сенцовим ЗМІ активно висвітлювали протягом усього тижня, і «фейкова» інформація про його звільнення тільки збільшила цитованість Уповноваженої з прав людини.

А ось в Інтернеті на другій позиції опинився Юрій Луценко. Генпрокурор, хоч і зменшив активність порівняно з минулим тижнем, проте, завдяки голосним затриманням на хабарях колишніх та діючих посадовців, закриттю справи проти мера Харкова та розслідуванню нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, залишився найпопулярнішою медійною персоною тижня. До речі, власне «щасливчик» Геннадій Кернес, проти якого було закрито справу, чи не вперше в нашому рейтингу потрапив в топ-5 в Інтернеті та отримав зростання охоплення на ТБ понад 1000%.

Подібний результат – значний ріст згадуванності на телебаченні – показали ще дві персони. Міністр оборони Степан Полторак, який анонсував зміну вітання в ЗСУ на «Слава Україні!» та активно репетирував парад до Дня Незалежності. А також міністр інфраструктури Володимир Омелян, який ошелешив суспільство новиною про можливе закриття залізничного сполучення з РФ, а потім довго й туманно пояснював, що саме він мав на увазі. Тема набула такого резонансу, що міністр потрапив в топ-3 в Інтернеті. Щоправда, в мережі також активно коментували його ідею поділу усіх українських потягів за рівнем комфорту (й, відповідно, збільшення вартості проїзду).

Доволі очікувано до топ-10 на ТБ потрапив Леонід Кучма, якому минулого тижня виповнилось 80 років. Телеканали, що належать Віктору Пінчуку, в той день активно розповідали про надзвичайні досягнення та особисті якості другого українського президента. Й також не стала несподіванкою поява у топі в Інтернеті Юлії Тимошенко – публікація результатів соцопитування щодо лідерів президентських перегонів, де лідерка «Батьківщини» посіла першу позицію, традиційно привернула увагу медіа та викликали хвилю публікацій щодо перспектив виборчої кампанії.

Й наостанок. Цікавість медіа до Віктора Януковича, який завдяки судовим баталіям минулого тижня був лідером рейтингу, доволі швидко зникла. Його поява у топі зумовлена, власне, не його персоною, а судом по справі Пола Манафорта, де екс-партнер американського політтехнолога розповів багато цікавинок про співпрацю з українськими політиками.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

9
624

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: