fbpx
Сьогодні
Огляд 13:08 06 Сер 2018

Підсумки медіатижня: зникнення Порошенка, газова медіа-війна Кличка та Янукович знову в тренді

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 30 липня-5 серпня 2018 року – перед вами.

Інфографіка Corestone Group

Сезон відпусток зробив доволі незвичайним тижневий рейтинг згадуваності політиків. Зокрема, чи не вперше за рік провідні позиції на ТБ втратили як Петро Порошенко, так й Володимир Гройсман. Їх місця зайняли Віктор Янукович та Віталій Кличко. І якщо перший був об'єктом обговорення ЗМІ весь тиждень – обговорювали невдалі судові засідання по справі про державну зраду екс-президента, то другий продовжував активну медіавійну з «Нафтогазом», який ніяк не хоче пробачити Києву якихось там декілька мільярдів гривень.

При цьому Прем'єр втратив значно менше позицій в рейтингах, перемістившись з 2-ї на 4-ту сходинки, завдяки голосному піару на інспекції будівництва залізниці до аеропорту «Бориспіль», а також візиту на Чернігівщину. Тоді як Президент був активним лише на Фейсбуці. Як наслідок – лише 7-ма позиція на ТБ. В Інтернеті він, правда, залишився першим, але це скоріш за інерцією – медіа цитували його пости та міркували, куди зникла перша особа.

Тим часом позицію у топ-3 в обох рейтингах вдалось відвоювати Юрію Луценку. Голосна (в прямому сенсі) прес-конференція по справі Надії Савченко та Володимира Рубана, де продемонстрували вибух снаряду з арсеналу «заколотників», активне коментування та візит до постраждалої від нападу херсонської активістки Катерини Гандзюк, заочна перепалка з Віктором Януковичем, конфлікт з підлеглим Сергієм Горбатюком – усе це, на фоні затишшя інших політиків, дало свої результати. Та, за компанію, підтягнуло у топ-10 власне Надію Савченко.

Також до рейтингів після невеликої перерви повернулась Людмила Денісова. Уповноважена з прав людини цього тижня переймалась не тільки долею політв'язнів Кремля, зокрема, звільненням Олександра Кольченка, але й не обійшла увагою два голосні соціальні скандали тижня – побиття дітей у притулку на Волині та побиття однолітками дівчинки в Одесі.

І несподіванка тижня – до топу на ТБ потрапив Павло Розенко, який спочатку розповідав про неприпустимість затримок пенсій, а потім ще й пообіцяв чергове підвищення «мінімалки».

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

364

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: