fbpx
Сьогодні
Огляд 19:20 10 Вер 2018

Підсумки медіатижня: повернення Ради, прес-скандал Генпрокурора, союз Гриценка-Балоги та «соціальна» Тимошенко

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 3 - 9 вересня 2018 року – перед вами.

Інфографіка Corestone Group

Перший сесійний тиждень осені призвів до очікуваних змін у рейтингу найзгадуваніших у ЗМІ персон. На ТБ знову з'явилися знайомі обличчя, топ-спікери Ради повернулися з відпочинку й активно почали коментувати останні події. Тому не дивно, що найбільше зростання на ТБ отримали Андрій Парубій та Максим Бурбак, тоді як в Інтернеті – Ірина Луценко та, знову таки, спікер ВРУ. Також до топу на ТБ повернувся Олег Ляшко, щодня розповідаючи глядачам ТРК «Україна» про свої пересування країною. Причому його турбота про благополуччя простих українців «протягнула» в топ навіть голову «Нафтогазу» Андрія Коболева: лідер радикалів вимагав його звільнення в разі підняття цін на газ. Як наслідок – Олег Ляшко на 4-й позиції на ТБ, Андрій Коболев – на 9-й.

З іншого боку, тиждень був насичений подіями й без урахування активностей депутатського корпусу. Конкуренцію на ТБ нардепам склали Генпрокурор та голова Херсонської ОДА. Найбільше Юрія Луценка ЗМІ згадували через прослуховування телефону головреда програми «Схеми» Наталії Седлецької й не те, щоб добрим словом. Юрій Віталійович спробував знизити рівень негативних згадок, пообіцявши внести подання до ВРУ щодо загадкового нардепа, причетного до «знищення оборонної промисловості» та затримавши в.о. голови Держгеонадр. Проте у підсумку отримав тільки чергову порцію негативу щодо тиску на журналістів, рекламних роликів та мільйонної зарплатні заступника. А от що стосується голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, то популярність у ЗМІ йому принесла ситуація навколо кримського «Титану» та можлива екокатастрофа, пов'язана з викидами цього підприємства. Думку керівника області подали майже всі телеканали, але у топ в Інтернеті він не потрапив.

Натомість в Інтернет-топі нарешті опинився Анатолій Гриценко. Проте, як і в ситуації з Генпрокурором, левова частка новин про лідера «Громадянської позиції» мала не дуже позитивне забарвлення. Так, ЗМІ неоднозначно сприйняли інформацію, що виборчий штаб кандидата в президенти очолить Віктор Балога, та про перемовини екс-міністра оборони з Ігорем Коломойським. Хоча інформація про те, що Юлія Тимошенко і Анатолій Гриценко лідирують в президентському рейтингу від «Демініціатив» суттєво знизила рівень негативу.

До речі, лідерка «Батьківщини» продовжує впевнено рухатися до топ-5, як на ТБ, так і в Інтернет-рейтингу – за тиждень вона перемістилася з 8-ї на 6-ту позицію. Дається в знаки зміна риторики Юлії Володимирівни: бо «Новий курс» а-ля Рузвельт, звичайно, звучить красиво, але медіа більше до вподоби соціальні питання – ціна газу, курс гривні та зростання цін.

Втім, не тільки Тимошенко «зробила» зростання на соціальних питаннях – до топ-3 нарешті повернувся і Володимир Гройсман. Основні тези Прем'єра – дефолт та ціни на газ, як бачимо, теж соціальні.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

4
429

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: