fbpx
Сьогодні
Огляд 18:38 05 Лис 2018

Підсумки медіатижня: візит до Туреччини, смерть Гандзюк, Меркель у Києві

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 29 жовтня – 4 листопада 2018 року – перед вами

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка на телебаченні впало на 4% і збільшилося на 14% в Інтернеті. П.Порошенко минулого тижня зустрівся з А.Меркель у Києві, провів візит до Туреччини, де зустрівся з Вселенським патріархом Варфоломієм та Президентом Р.Ердоганом, отримав звання доктора Стамбульського університету та відкрив консульство України в Анталії.  Також під час зустрічі з українською громадою Анталії він заявив про необхідність об'єднати зусилля у розслідуванні справи померлої того ж дня херсонської активістки К.Гандзюк.

На 18% на телебаченні зросли показники медіаохоплення В.Гройсмана, що пов'язане з активним коментуванням теми субсидій, анонсуванням нового перерахунку пенсій, коментуванням з боку В.Гройсмана смерті херсонської активістки К.Гандзюк і врешті акцією протесту РПЛ під керівництвом О.Ляшка під Кабміном, який вручив прем'єрові вимоги щодо зниження тарифів.

Медіаохоплення самого ж О.Ляшка цього тижня впало на 4%, акція протесту РПЛ висвітлювалась медіа не так широко, як критика О.Ляшком нових тарифів на газ позаминулого тижня.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросло медіаохоплення спікера А.Парубія, що пояснює низька увага медіа до нього на позаминулому тижні, порівняно з минулим, на якому він проявив високу медіаактивність. Він встиг потрапити до санкційного списку РФ, закликати до посилення санкцій проти РФ у відповідь і взяти участь у зустрічі А.Меркель з парламентарями ВР, зазначивши, що канцлер ФРН похвалила Україну за реформи.

На 642% на телебаченні і на 139% в Інтернеті зросло охоплення А.Яценюка, який спільно з А.Аваковим минулого тижня презентував у Чернівцях нову систему соціального забезпечення для Нацполіції та ДСНС, акцентував на неприпустимості реваншу проросійських сил в Україні і взяв участь у відзначенні 100-річчя віча про приєднання Буковини до УНР. Також медіа подали подяку А.Яценюка А.Меркель за підтримку України у день її візиту до Києва.

Більш ніж на 1000% зросла увага телебачення до В.Пінчука, який минулого тижня потрапив до санкційного списку РФ і заявив, що цього не боїться. Також медіа висвітлили участь В.Пінчука у відкритті центру сприяння ветеранам АТО Veteran Hub у Києві.

На 177% на телебаченні зросло охоплення Ю.Бойка, який продовжив критикувати нові тарифи на газ, та пов'язав смерть активістки К.Гандзюк із нездатністю чинної влади навести порядок в Україні.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

690

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: