fbpx
Сьогодні
Огляд 21:51 04 Лют 2019

Підсумки медіа тижня: відмова Вакарчука від висування, форум Порошенка та з’їзд Народного фронту

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 28 січня – 3 лютого 2019 – перед вами.

Цього тижня топ політиків за медіаохопленням зі зростанням показників на 293% на телебаченні зі 199% в Інтернеті очолив Володимир Гройсман. Глава Уряду попросив Нафтогаз про встановлення лічильників для громадян, а також  заявив, що норму спожитку газу для домогосподарств без лічильників буде перераховано. Цього тижня Гройсман відвідав Форум «Від Крут до Брюсселя», де підтримав висунення Петра Порошенка у Президенти України та з'їзд політсили «Народний фронт», яка відмовилась від участі у президентських виборах, націлившись на парламентські.

Медіаохоплення Президента Порошенка впало на 35% на телебаченні і зросло на 50% в Інтернеті. Петро Порошенко висунув свою кандидатуру у Президенти України під час форуму «Від Крут до Брюсселя», а також зареєструвався кандидатом у Президенти у ЦВК за кілька годин до закінчення строку прийому документів. Також він заявив, що в найближчі п'ять років Україна отримає рішення про надання їй членства в НАТО.

На 64% на телебаченні і на 14% в Інтернеті зросло охоплення лідерки Батьківщини Юлії Тимошенко, яка цього тижня пообіцяла впровадити мораторій на зростання цін на житлово-комунальні послуги за зразком Румунії та Польщі.

На 32% на телебаченні  і на 45% в Інтернеті зросло охоплення Першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, який акцентував на зростанні товарообігу України з Китаєм та заявив, що Уряд розпорядився відкрити інформацію про наявність у компаній ліцензій та дозволів.

На 24% на телебаченні зросли показники медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня публічно отримав щеплення від кору, заявивши про те, що шукав вакцину по різних лікарнях понад чотири години.

На 68% на телебаченні і на 33% в Інтернеті зросло охоплення Юрія Луценка, який вимагав від Анатолія Гриценка вибачень за слова, що його син не служив у АТО.

На 2% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Зеленського, який провів зустріч з послами країн Євросоюзу та вирвався на перше місце у рейтингу кандидатів у Президенти за результатами дослідження групи «Рейтинг» з 19% серед тих, хто визначився та має намір голосувати.

На 249% зріс рейтинг Святослава Вакарчука, який заявив про свою неучасть у виборах Президента України, акцентувавши що це не означає його відмову від участі у політиці.

На 145% в Інтернеті зросло медіаохоплення Анатолія Гриценка, який звинуватив СБУ та Президента у нападі на його однопартійців у Одесі.

На 65% на телебаченні зросло медіаохоплення Ріната Ахметова, який за повідомленнями ЗМІ цього місяця примножив свої статки на 830 млн доларів. Також медіа повідомляли про активну діяльність Благодійного фонду Ріната Ахметова.

На 41% на телебаченні зросли показники медіаохоплення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який заявив про готовність МВС протидіяти будь-яким провокаціям під час виборів. Також міністр заявив про свою незаангажованість та незалежну позицію на посаді глави МВС під час виборів та виступив на з'їзді партії «Народний фронт».

На 224% на телебаченні зросли показники медіаохоплення глави Народного фронту Арсенія Яценюка, який заявив що його політсила не висуватиме кандидата в Президенти, однак планує продемонструвати високий результат на парламентських виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

578

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: