fbpx
Сьогодні
Огляд 16:52 01 Жов 2018

Підсумки медіатижня: вибачення Кличка за гарячу воду, візит Порошенка до США і безпека Азовського регіону

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 24-30 вересня 2018 року – перед вами

Інфографіка Corestone Group

Серед найактивніших у медіа політиків чільне місце зайняв Президент Петро Порошенко. Телеканали та інтернет-медіа висвітлювали його візит до Нью-Йорка на Генасамблею ООН, де він акцентував увагу на необхідності введення миротворчого контингенту на Донбас та спроби РФ взяти під контроль Азовське море. Ці меседжі тиражувалися у медіа як окремо, так і в загальному контексті опису візиту Президента до США.

Другу сходинку за охопленням на ТБ зайняв прем'єр Гройсман, якого згадували передусім у контексті пошуку компромісів з МВФ та потенційного підвищення ціни на газ. Так само, за рахунок коментування ситуації навколо субсидій і зростання цін на газ, на 666% зросло охоплення на телебаченні і міністра соцполітики Андрія Реви.

В трійці лідерів за охопленням у медіа залишається також очільник МЗС Павло Клімкін, який теж взяв участь у візиті до США. Попри це, загальне охоплення дипломата впало на 17% на телебаченні і на 9% в інтернеті, що пояснюється передусім нижчою увагою медіа до конфлікту між Україною та Угорщиною через відсутність нових витків розвитку подій минулого тижня.

На рекордні понад 1000% зросло охоплення Віталія Кличка в українських ЗМІ. Минулого тижня він встиг вибачитися перед киянами за відсутність гарячого водопостачання в місті, також він втрутився у конфлікт навколо скандальної забудови поблизу озер на Осокорках, закликавши забудовника і противників будівництва до компромісу.

Ріст охоплення очільника МВС Арсена Авакова в медіа пов'язаний передусім з тиражуванням його заяв щодо збільшення присутності українських силовиків в Азовському регіоні і відкриттям за його участі у Маріуполі водолазно-рятувальної частини ДСНС.

У той же час, на 58% впало охоплення Юлії Тимошенко на телебаченні, яка цього тижня відзначилась лише однією гучною прес-конференцією, де говорила про наміри ліквідувати «Нафтогаз» – як непотрібного посередника – у разі своєї перемоги на виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

4
403

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: