fbpx
Сьогодні
Огляд 20:09 02 Січ 2019

Підсумки медіатижня: закінчення воєнного стану, річні звіти, плани на 2019 рік

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 24-30 грудня 2018 року – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 30% на телебаченні і на 5% в Інтернеті. Він прокоментував закінчення терміну воєнного стану в 10 областях України, зазначивши, що не став продовжувати його через небажання ставити під загрозу виборчий процес. Також Президент спільно з Главою Уряду Молдови відкрив спільний прикордонний пункт пропуску «Паланка».

На 45% на телебаченні впало охоплення Глави Уряду Володимира Гройсмана, який цього тижня підбив підсумки річної роботи Уряду. Серед головних успіхів Кабміну він назвав, зокрема, те, що вдалося втримати тенденцію до зростання економіки і продовжити реформи в усіх ключових сферах.

На 28% зросло на телебаченні медіаохоплення кандидата в Президенти України Олександра Вілкула, який розкритикував санкційний список РФ, куди було внесено політиків з Опозиційного блоку, а також закликав владу забезпечити права переселенців.

На 108% на телебаченні та на 121% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення міністра оборони Степана Полторака, що пов'язано з завершенням воєнного стану, заходами з перетворення Міністерства оборони на цивільну структуру та його коментуванням планів у сфері оборони на 2019 рік.

На 716% зросли показники медіаохоплення Ріната Ахметова на телебаченні. Ключовою темою стала благодійна діяльність Фонду Ріната Ахметова, яку висвітлювали ЗМІ.

На 76% на телебаченні зросли показники медіаохоплення кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка, який розкритикував проведені в рамках воєнного стану заходи за імітаційність, привітав українців зі святами та часто згадувався у телесюжетах з прогнозами щодо президентських виборів та електоральних симпатій українців.

На 86% в Інтернеті зросли показники охоплення очільниці МОЗу Уляни Супрун, яка озвучила топ-5 пріоритетів медреформи на 2019 рік, зокрема, реформування первинної ланки медичної допомоги,  а також розкритикувала новорічне меню українців.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

736

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: