fbpx
Сьогодні
Огляд 17:19 30 Лип 2018

Підсумки медіатижня: фото "на довгу пам'ять" з Януковичем, Тесла для Омеляна і Happy End для Холодницького

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 23-29 липня липня 2018 року – перед вами.

Інфографіка Corestone Group

Окрім Президента та Прем'єра тільки три персони опинились одночасно у топі як на ТБ, так й в Інтернеті. По-перше, це трішки підзабутий Віктор Янукович, який вирішив раптом подати до суду на Генпрокурора. Й фотографії якого з Полом Манафортом опублікувало топове американське видання. По-друге, це міністр інфраструктури Володимир Омелян, який вирішив не зупинятись на Hyperloop, а запросити до України ще й Tesla. Хоча, власне, ця заява додала йому значно менше охоплення, аніж «дорожні» ініціативи: нелегалам-перевізникам він грозив конфіскацією автобусів, а простих українців пообіцяв захистити від повернення радарів. По-третє, в обох топах гідне місце посів Назар Холодницький, якого звільняли-звільняли, але звільнити з посади так і не спромоглися. На радощах керівник САП вирішив піти у відпуску тижнів на шість.

Що стосується тільки телевізійного рейтингу, то найбільше зростання там показав Вадим Новинський: хресна хода УПЦ МП, заяви а-ля «не буде вам Томосу», залякування розколом – все це активно висвітлював «Інтер», до якого час від часу приєднувалися «1+1» та канал «Україна». Також неабияке зростання в рейтингу продемонстрував віце-прем'єр Геннадій Зубко. Дві актуальні теми – постачання хлору для очистки води та готовність до опалювального сезону – дозволили йому майже наздогнати Олега Ляшка, сюжети з яким у щоденному режимі продовжує демонструвати канал «Україна».

А ось в Інтернет-топі варто зауважити на появу Віталія Кличка, якого в лідери вивело стихійне лихо: затоплення доріг і переходів, руйнування шляхопроводу та повалені дерева. З усіх цих приводів медіа згадували київського мера. Й, нарешті, до топу повернулася Юлія Тимошенко – власне, вона нічого особливого не заявляла (окрім традиційної критики кожної владної ініціативи). Проте, чим ближче вибори, тим частіше ЗМІ згадують лідерку «Батьківщини».

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

13
306

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: