fbpx
Сьогодні
Огляд 15:42 27 Сер 2018

Підсумки медіатижня: засмаглий Гройсман, критичний Кучма і Тимошенко з новою Конституцією

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 20-26 серпня 2018 року – перед вами.

Інфографіка Corestone Group

Незважаючи на святкові дні та масові відпуски протягом минулого тижня політики переважно збільшували свою присутність у медіа. Виключення – Віктор Янукович, Юлія Тимошенко та Уляна Супрун. Правда, обидві пані показали падіння тільки в Інтернеті. Тоді як на ТБ в.о. міністра охорони здоров'я активно розповідала про сумнівну користь фруктів та профілактику захворювань влітку, а лідерка «Батьківщини» презентувала тези нової Конституції та «засвітилась» на параді до Дня Незалежності. Що стосується Віктора Федоровича, то з перервою у судових баталіях ЗМІ традиційно втрачають до нього цікавість. Цього разу утриматись у топі йому допомогла дивна ініціатива прокурорів, які запропонували створити спецгрупу для захоплення Януковича та повернення його в країну.

Всі інші політики показували лише зростання. Й найбільше – у Лілії Гриневич та Арсена Авакова. І якщо міністр освіти шокувала всіх ідеєю зробити обов'язковим ЗНО з математики та сварила регіони за невикористання виділених коштів, то міністр внутрішніх справ продовжив воювати з екс-керівником ДСНС Сергієм Бочковським, а потім разом з Президентом поїхав до Дніпра.

Завсідники топ-3 – Юрій Луценко та Володимир Гройсман – повернулись на свої позиції (принаймні в Інтернеті). Генпрокурор дав велике інтерв'ю та прес-конференцію з приводу незадовільної роботи керівника ДФС, тези з яких активно тиражували усі ЗМІ. А також розповів подробиці справи щодо власника видання Insider, що, зрозуміло, привернуло увагу колег по цеху. Тоді як прем'єр-міністр, який повернувся з відпочинку з шоколадною засмагою, розповів про складні відносини з МВФ – мовляв, й борг виплачувати треба, й ціни на газ підвищувати.

Також в Інтернеті найбільше зростання охоплення показав Павло Клімкін. Керівник МЗС і поляків насварив за відкриття справи проти відомого історика, й Північний потік-2 традиційно прокоментував, й про дипломатів, які поїхали до зони АТО, розповів, й з приводу смерті сенатора Маккейна поспівчував. Одним словом – усе, що зміг, прокоментував.

Й, нарешті, День Незалежності вивів до топ-10 в Інтернеті принаймні двох осіб, які нечасто зустрічаються в нашому рейтингу. По-перше, це Леонід Кучма, який з приводу свята виказав свої думки щодо реформ, помилок та перспектив України. По-друге, міністр оборони Степан Полторак, який готував та приймав парад на Хрещатику.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

10
585

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: