fbpx
Сьогодні
Огляд 20:38 26 Лис 2018

Підсумки медіатижня: новий бюджет, річниця Революції Гідності, розкол в Опозиційному блоці

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 19 – 25 листопада 2018 року – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Петра Порошенка на телебаченні впало на 46% і зросло в Інтернеті на 31%. Порошенко  відзначився підписанням закону про євробляхи, однак активісти вимагають глибших поступок і продовжують акції протесту. Також минулого тижня президент прокоментував ухвалення нового бюджету, взяв участь у вшануванні Героїв Небесної сотні та в урочистостях з нагоди Дня Десантно-штурмових військ.

Медіаохоплення Сергія Льовочкіна та Вадима Новинського зросло на більш ніж 1000% на телебаченні, у той час як їх колега Юрія Бойко отримав приріст у 70%. Це пояснюється гучним скандалом навколо «розлучення» двох гілок Опозиційного блоку та утворення фракції «Опозиційна платформа – За Життя» після виключення Бойка з лав фракції ОБ. У Інтернеті ж охоплення Льовочкіна зросло на 856%, а Бойка – на 125%, що так само пояснюється згадками у ЗМІ навколо конфлікту політиків.  Так само активно ЗМІ висвітлювали і критику Бойка щодо проекту держбюджету на 2019 рік.

На 568% на телебаченні і на 144% в Інтернет-ЗМІ зросли показники медіаохоплення  екс-президента Віктора Януковича. Передусім це пояснюється саме 5-річницею початку Революції Гідності 21 листопада та ретроспективою подій того часу, висвітлюваною у ЗМІ.

На 499% зросло медіаохоплення на телебаченні Генпрокурора Юрія Луценка, який коментував і хід розслідування справ Євромайдану, і ініціював відкриття справи у прокуратурі під час атаки катерів ВМСУ з боку російських прикордонних суден в Керченській протоці.

На 93% на телебаченні зросло медіаохоплення спікера Андрія Парубія, який цього тижня головував на засіданні ВР під час ухваленні бюджету та взяв участь у вшануванні Героїв Небесної сотні 21 листопада.

На 209% в Інтернеті зросло медіаохоплення очільника МВС Арсена Авакова, який побіцяв жорстко реагувати на акції протестуючих власників євроблях, якщо вони порушують закон та перешкоджають рухові. Також на початку тижня міністр відзначився заявою щодо можливого виходу України з лав Інтерполу, якщо посаду Президента організації займе російський правоохоронець.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

306

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: