Підсумки медіатижня

Підсумки медіатижня: 5 річниця початку агресії РФ, підкуп виборців, Порошенко в ООН

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 11-17 лютого 2019 – перед вами.

Медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 24% на телебаченні і на 26% в Інтернеті. Петро Порошенко виступив на засіданні ВР, присвяченому 5 річниці початку збройної агресії РФ проти України, де підписав закон про закріплення курсу на євроінтеграцію в Конституції, заявив про необхідність бути єдиними заради країни і обговорив «азовський» пакет санкцій проти РФ з Дональдом Туском, який був гостем засідання. Також Президент відвідав США, де виступив на засіданні Генеральної асамблеї ООН, закликавши позбавити РФ права вето у Радбезі ООН, а також отримав відзнаку «Міжнародний державний діяч» від Ради з міжнародних питань Філадельфії.

На 25% впало на телебаченні і на 8% зросло в Інтернеті охоплення Юлії Тимошенко, яка цього тижня звинуватила штаб П.Порошенка у підкупі виборців і заявила, що давала свідчення з цієї справи у Національній поліції. Також з Юлією Тимошенко пов'язують мережу підкупу громадян на виборах під кураторством депутата від «Батьківщини» Руслана Богдана, про викриттяякої заявив на брифінгу заступник глави СБУ Кононенко.

На 32% на телебаченні зросло охоплення Ріната Ахметова, передусім висвітлюваного у ЗМІ в контексті діяльності його благодійного Фонду.

На 218% на телебаченні зросли показники охоплення Віктора Януковича, що передусім пов'язано зі згадками у медіа, що стосувались 5 річниці розстрілу Небесної сотні та його втечі з України.

На 25% на телебаченні впали показники медіаохоплення Олега Ляшка, який цього тижня проводив зустрічі з виборцями, зокрема відвідав металургійні підприємства в Запоріжжі та церемонію вручення ключів від квартир працівникам ДСНС на Чернігівщині.

На 27% впало на телебаченні і на 15% зросло в Інтернеті охоплення Володимира Гройсмана, який заявив, щоза останні три роки мінімальна зарплата зросла в Україні з 50 доларів до 150.

На 34% на телебаченні і на 37% в Інтернет-ЗМІ впали показники медіаохоплення Юрія Луценка, який заявив про відкриття розслідування у зв'язку з перевищенням повноважень сумськими поліцейськими, які заарештували працівників виборчого штабу партії БПП в Сумах.

На 340% на телебаченні зросломедіаохоплення Арсенія Яценюка, який цього тижня провів зустріч з Дональдом Туском та відкрив Київський безпековий форум.

На 28% на телебаченні впали показники охоплення Анатолія Гриценка, який заявив про те, що суд задовольнив його позов до ЦВК. За його словами, суд змусив ЦВК зібратися на засідання і розглянути заяву про надання доступу до Реєстру виборців.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросли показники охоплення Леоніда Кучми, який цього тижня виступив разом з Віктором Ющенком та Леонідом Кучмою на економічному Форумі, де розкритикував падіння виробництва в Україні та заявив про необхідність для громадян орієнтуватись на економічні аспекти при виборі кандидата в Президенти.

На 44% в Інтернеті зросли показники охоплення Арсена Авакова, який цього тижня коментував звинувачення у співпраці з Юлією Тимошенко, заявивши, що МВС не працюють ані на владу, ані на опозицію.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

Свіжі дописи

  • Що відбувається

Пазлик, що випав: чи вплине звільнення віце-прем’єра з питань відновлення на саме відновлення?

“Рубрика” розібрала ситуацію довкола розділення Міністерства інфраструктури та звільнення Олександра Кубракова Читати більше

Saturday May 11th, 2024
  • Небайдужа

“Коли ворог спільний, треба обʼєднуватися”: українки, які створюють мости дружби між Сакартвело й Україною 

Перша країна, яка створила свій легіон у складі ЗСУ та дотепер зустрічає українців з окупованих… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • УрбанРубрика

Маю квартиру, але не маю дому: що відбувається з недобудованими об’єктами “Київміськбуду”

“Рубрика” поспілкувалася з власниками недобудованих квартир про те, як “Київміськбуд” (не)відновив свою роботу після початку… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Здоров’я

Тренування вдома: з чого почати та як уникнути помилок?

“Рубрика” поспілкувалася з досвідченими тренерками, щоб зрозуміти, як підтримувати своє тіло здоровим, не відвідуючи спортзали,… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • eРубрика

Депортація, дискредитація та приховані інтереси у війні: як працює російська дезінформація щодо ЄС та України

Україна рухається далі на своєму шляху європейської інтеграції. У відповідь на це російська пропагандистська машина… Читати більше

Thursday May 9th, 2024
  • Екорубрика

Зелене відновлення України: перспективи та перешкоди під час війни. Слухай англомовний подкаст “Рубрики”

У новому випуску подкасту «Рубрика» запросила трьох відомих спікерів розповісти про «зелене відновлення» України як… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.