fbpx
Сьогодні
Огляд 18:03 24 Вер 2018

Підсумки медіатижня: батл між Ситником та Холодницьким, грізний Клімкін та #Луценко_дай_відповідь

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 17-23 вересня 2018 року – перед вами

Інфографіка Corestone Group

Минулого тижня більшість топових політиків були медіаактивними, проте безумовними лідерами за зростанням охоплення стали керівники антикорупційних органів. Розбірки між Артемом Ситником та Назаром Холодницьким досягли апофеозу в середу – під будівлею САП розвернувся справжній детектив з таємними кімнатами, спецназом, побитими машинами та стріляниною, який у медіа зібрав більше 20 млн контактів за тиждень. Й майже у кожній новини згадувались керівники САП та НАБУ, тому 6-та й 7-ма позиції в рейтингу Corestone цілком зрозумілі. Але навіть такий значущий скандал не дозволив ані Ситнику, ані Холодницькому медійно наблизитись до Генпрокурора. Юрій Луценко минулого тижня став справжньою зіркою як в Інтернеті, так й на ТБ – попросив Раду зняти недоторканність з трьох депутатів, розповів, що нікуди з посади йти не збирається, прокоментував екстрадицію Тимура Тумгоєва. А у відповідь отримав пропозицію «Самопомочі» піти у відставку та флешмоб #Луценко_дай_відповідь.

Щодо інших лідерів, то доволі традиційно, як для сесійного тижня, в топ-3 опинився голова ВРУ Андрій Парубій, який підписав закон про ЦВК. Також незмінним лідером залишається Петро Порошенко, який минулого тижня звернувся з Посланням до парламенту, розірвав договір про дружбу з РФ та навіть встиг подати до суду на британське видання ВВС. А ось Володимир Гройсман чи то випадково зменшив оберти, чи просто затаївся. Але 8-ма позиція на ТБ – явно не його рівень.

Ще одна особливість минулого тижня – повернення в топ-5 Павла Клімкіна. Міністр закордонних справ розпочав нову піар-війну з Угорщиною – виступив за введення покарання за подвійне громадянство, «пройшовся» по угорському консулу у Закарпатті, розповів про «вербовку» українців, а також висловився щодо відносин з РФ та навіть запропонував зібрати РНБО.

Серед тих, хто опинився тільки в одному з двох топів – Олег Ляшко, який традиційно на каналі «Україна» (та не зовсім традиційно– на «Інтері») розповідав про «землю – фермерам»; Володимир Омелян, скандальну переписку якого «з братом» опублікувало НАБУ, поки він в Мюнхені домовлявся про Hyperloop, та Уляна Супрун, яка розповідала про користь обіймів, пацієнтів, яких варто перевозити ногами вперед, та інші цікавинки, за що отримала похвали від Прем'єра та спікера ВРУ.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

6
272

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: