fbpx
Сьогодні
Огляд 17:25 23 Лип 2018

Підсумки медіатижня: небуття депутатів, зірковий час Шабуніна та дідусь-генпрокурор

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 16-22 липня 2018 року – перед вами.

Corestone Group

Натисніть, щоб збільшити

Підсумки 29-го тижня. Сесія ВРУ закінчилась, отже більшість народних депутатів або зникли з топу або, як от Юрій Бойко, Олег Ляшко та Юлія Тимошенко, значно зменшили охоплення аудиторії своїми медійними проявами. При цьому варто відзначити, що через літнє медіазатишшя і зменшення присутності інших політиків на ТБ лідерка «Батьківщини» нарешті потрапила до топу. Хоча й не з особистими заявами, а в контексті обговорення у ЗМІ майбутніх виборів.

Затишшя у Раді дало можливість проявити активність на ТБ членам Кабміну. По-перше, власне Прем'єр показав зростання за рахунок заяв про боротьбу з контрабандою лісу та заборону високих премій в держкомпаніях. Також в топ-5, як на телебаченні, так і в Інтернеті, потрапила Уляна Супрун, чому сприяло отруєння дітей в таборі на Донеччині. Але найбільше зростання в обох рейтингах – у Павла Клімкіна, який активно коментував усі міжнародні теми – від чуток про домовленість Путіна з Трампом про референдум на Донбасі до можливості мирової угоди з «Газпромом».

У той же час в Інтернеті друга половина топу суттєво відрізнялась від телебачення. Найбільше зростання показав голова ЦПК Віталій Шабунін, якого облили зеленкою під час протесту біля САП. Враховуючи, що протестували тоді за звільнення Назара Холодницького, то потрапляння в топ самого керівника САП є цілком закономірним. Як і Юрія Луценка, який швидко повідомив про відкриття справи з приводу протестів під САП та НАБУ. Втім, найбільше Генпрокурора згадували з іншого, більш приємного приводу – Юрій Віталійович став дідусем.

Серед інших лідерів топу – вповноважена з прав людина Людмила Денісова, яка після невеличкої перерви знову почала розповідати про стан здоров'я Олега Сенцова, що одразу збільшило її цитованість. Й, нарешті, в п'ятірку потрапив Володимир Омелян. Після одразу низки резонансних ДТП міністр інфраструктури тимчасово облишив Гіперлуп і вирішив взятись за наведення ладу на дорогах.

Інші "підсумки медіатижня" від Corestone Group читайте за лінком.

14
650

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: