fbpx
Сьогодні
Огляд 22:17 22 Жов 2018

Підсумки медіатижня: Андріївська церква, бюджет та здорожчання газу, облитий Каплін

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 15-21 жовтня 2018 року – перед вами

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 10% на телебаченні і на 32% в Інтернеті, що передусім пов'язано з нижчою активністю обговорення тематики утворення Української помісної православної церкви, ніж на попередньому тижні. Президент прокоментував проведення навчань НАТО «Чисте небо» на території України, закликав парламентарів передати у користування Андріївську церкву у Києві Вселенському патріархату, зазначив необхідність підвищення соцзабезпечення військових та осіб, які отримують кошти нижче прожиткового мінімуму у проекті бюджету на 2019 рік.

На 44% на ТБ і на 11% в Інтернеті зросло охоплення Володимира Гройсмана, що пояснюється перш за все обговоренням у парламенті проекту бюджету на 2019 рік за участі Глави Уряду та його заявами у зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення через потребу у новому кредиті від МВФ. Третю за обсягами охоплення на телебаченні сходинку зайняв Олег Ляшко, який, відповідно, активно критикував бюджет-2019 та підвищення ціни на газ.

На 166% зросло охоплення Олександра Вілкула на телебаченні, що пов'язане саме з провалом внесеного до парламенту подання на зняття з нього недоторканності з боку Генпрокуратури через підозру у незаконному збагаченні і відчудженні державних земель. У той же час, медіаохоплення самого генпрокурора Юрія Луценка зросло на телебаченні на 22%.

Більше ніж на 1000% на телебаченні виросли показники медіаохоплення Ірини Луценко. Цього тижня вона активно виступала у парламенті, де закликала депутатів проголосувати за передачу Андріївської церкви у користування представникам Константинополя та зайняла 4 сходинку у рейтингу «Топ-100 найвпливовіших жінок України».

На 211% на телебаченні зросло охоплення Сергія Капліна, який прийшовши на мітинг профспілок під Кабінетом міністрів був облитий з відра нечистотами.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

1
425

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: