fbpx
Сьогодні
Огляд 22:17 21 Січ 2019

Підсумки медіатижня: Денісова у Москві, реєстрація кандидатів, штурм медуніверситету Богомольця

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 14-20 січня 2019 – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка впало на 14% на телебаченні і на 8% в Інтернеті. Цього тижня Петро Порошенко привіз Томос до Житомира, де також був присутнім на навчаннях спецпризначенців ССО ЗС України. Президент також взяв участь у щорічному дипломатичному прийомі у Маріїнському палаці та нагородив орденами ієрархів ПЦУ.

На 273% на телебаченні та на 31% в Інтернеті зросло охоплення Людмили Денісової. Минулого тижня омбудсмен приїхала до Москви, аби потрапити на суд у справі українських полонених моряків, з якими їй так і не дали зустрітися. Разом з тим, вона заявила, що Президент РФ рано чи пізно буде змушений відпустити усіх моряків з полону.

На 43% на телебаченні зросло охоплення Олександра Вілкула, якого минулого тижня висунули у Президенти під час Форуму миру та безпеки, що проходив у Запоріжжі та зібрав політиків з партії «Опозиційний блок».

Більше ніж на 1000% на телебаченні зросло охоплення Юрія Бойка, який минулого тижня подав документи до ЦВК у якості кандидата у Президенти України. Медіа акцентували на тому, що кандидат є самовисуванцем, адже політична партія «Опозиційний блок» виключила політика зі своїх лав, а нову політичну силу він ще не зареєстрував.

На 460% на телебаченні зросло охоплення Уляни Супрун, яка звинуватила звільнену ректорку НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову та її прихильників у спробі штурму університету. Раніше Амосову було звільнено з посади ректора, з чим вона, однак, не погодилася, назвши своє звільнення незаконним.

На 75% на телебаченні і на 97% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Гройсмана, який закликав активізувати кроки до отримання повної енергонезалежності України.

На 131% на телебаченні та на 95% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Юлії Тимошенко, яка минулого тижня виступала на ток-шоу «Свобода слова» на ICTV, де заявила, що у чинного Президента немає жодних шансів на перемогу на виборах. Так само про лідерку «Батьківщини» згадували у контексті 10-річчя газових угод з РФ 2009 року, підписаних нею на посаді прем'єр-міністра України.

На 17% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Зеленського, якого журналісти програми «Схеми» звинуватили у отриманні коштів від контрактів з РФ. Пізніше юрист політика пояснив, що отримання роялті від продажу інтелектуальної власності за кордон є нормальною практикою.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

828

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: