fbpx
Сьогодні
Огляд 15:46 20 Сер 2018

Підсумки медіатижня: «Беззахисний» Янукович, Омелян з ведмедем, Кличко та зливи

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 13-19 серпня 2018 року – перед вами.

Сезон відпусток у самому розпалі й політики в цьому плані не є виключенням. Тому не дивно, що переважна більшість основних медіа-спікерів, зокрема, Петро Порошенко, Юрій Луценко, Людмила Денисова, показали значне падіння. Проте, дехто все ж таки зміг збільшити показники згадуваності.

Так, на другу сходинку в ТБ-рейтингу перемістився Віктор Янукович. Адвокати екс-президента влаштували видовищну бійку в залі суду, прокурори нарешті дійшли згоди щодо 15-річного ув'язнення Віктора Федоровича, а власне сам «колишній» особисто відмовився від безкоштовного захисника й саме тому його в ЗМІ згадували в півтора рази частіше, аніж тиждень тому.

А ось другу сходинку в Інтернеті посів міністр інфраструктури Володимир Омелян, який продовжував розкручувати тему заборони залізничного сполучення з РФ та навіть на лацкан піджака прикріпив значок ведмедя.  Правда, ця тема принесла йому не тільки позитив – в ЗМІ з'явилась новина, що дружина міністра торгує з РФ, поки сам Омелян забороняє сполучення. Але міністр зміг швидко подолати негатив призначенням нового керівника «Укрпошти» та анонсом створення Центру управління кіберзагрозами.

Також зростання показав Володимир Гройсман, який офіційно знаходиться у відпустці. Й хоча 7-ма сходинка на ТБ – це далеко не рівень Прем'єра, його пости у Facebook (зі звинуваченнями ЦВК у зупинці децентралізації та похвалою бренду Ukraine NOW) повернули його в топ медіа-спікерів.

Ще одним лідером журналістської уваги став мер Києва Володимир Кличко. Однак, це той випадок, коли міський голова, мабуть, волів би бути менш помітним. Адже Київ накрила нова хвиля негоди, дороги розмило, торгові центри затопило, дерева поламало, а більшість медіа, в свою чергу, не оминуло увагою той факт, що сталось це за часів головування саме пана Кличка.

А ось міністр юстиції Павло Петренко розповів ЗМІ, що його відомство подало новий позов проти РФ до ЄСПЛ, а також оприлюднив інформацію про кількість засуджених за корупцію чиновників. Враховуючи те, наскільки теми Росія та корупціъ сьогодні актуальні, не дивно, що він опинився в топі на ТБ.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

6
403

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: