fbpx
Сьогодні
Огляд 19:46 19 Лис 2018

Підсумки медіатижня: подача опалення, спроба підпалу Андріївської церкви, госпіталізація Януковича

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 12 – 18 листопада 2018 року – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Петра Порошенка на телебаченні впало на 1% і практично не змінилося в Інтернеті. Порошенко  відзначився критикою у бік місцевої влади міст, де було зірвано старт опалювального сезону та особисто дав команду «зірвати пломбу», надати містянам опалення, відклавши формальності на потім. Також минулого тижня тему опалення активно коментував віце-прем'єр та міністр з питань регіонального розвитку і ЖКГ Геннадій Зубко, охоплення якого зросло 255% на телебаченні і на 567% в Інтернеті.

Медіаохоплення Глави Уряду Володимира Гройсмана цього тижня зросло на 20% на телебаченні і на 19% в Інтернеті. Передусім це пояснюється коментуванням Гройсманом ходу підключення до опалення міст, у яких було зірвано початок опалювального сезону.

На 61% на телебаченні і на 54% в Інтернет-ЗМІ зросли показники медіаохоплення Юлії Тимошенко, яка відзначилась критикою у бік влади через зрив опалювального сезону у кількох містах України. Лідерка «Батьківщини» відвідала Кривий Ріг та Смілу, де виступила перед громадянами, які виступали за негайну подачу опалення в квартири. Також минулого тижня Тимошенко відвідала Рівненщину та Тернопільщину і провела зустрічі з виборцями.

Більш ніж на 1000% зросло медіаохоплення на телебаченні очільника ГУ Нацполіції в Києві Андрія Крищенка, який коментував подробиці розслідування у справі нападу на Андріївську церкву минулого тижня, коли четверо невідомих закидали двері храму коктейлями Молотова, що у мережі одразу ж пов'язали зі спробами розпалення міжконфесійного конфлікту, адже саме цей храм на пропозицію Порошенка був переданий у користування Вселенському патріархатові у якості місця для його представництва в Україні.

На 70% в Інтернеті впало охоплення Юрія Луценка, що пояснюється нижчою медіактивністю цього тижня, що створило значний контраст з попереднім, коли він заявив про намір піти у відставку.

На 325% в Інтернеті зросло медіаохоплення Віктора Януковича, який цього тижня знову вийшов на топ-сторінки медіа через інформацію про проблеми зі здоров'ям і госпіталізацію під час гри в теніс у Москві.

На 135% в Інтернеті зросло охоплення лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка, який давав цього тижня коментарі в медіа, зокрема відмовився гостро критикувати Тимошенко як політика та визнав історичну роль Порошенка. Так само активно мережа обговорює нову рекламу НФ та Яценюка, які дають підстави для дискусій щодо їх самостійної участі у виборах.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

765

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: