fbpx
Сьогодні
Огляд 20:02 28 Січ 2019

Підсумки медіатижня: День Соборності, висування кандидатів у Президенти, ЗВТ з Ізраїлем

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 21-27 січня 2019 – перед вами.

Цього тижня медіаохоплення Президента Порошенка зросло на 149% на телебаченні і впало на 15% в Інтернеті. Петро Порошенко на Софіївській площі провів урочистості, присвячені 100-річчю Акту Злуки УНР і ЗУНР. Президент відвідав з робочим візитом Ізраїль та  щорічний Форум у Давосі, де говорив про загрозу популізму для України. Також Президент прийняв участь у зустрічі 72 окремої механізованої бригади ЗСУ під час її приїзду з зони ООС до Білої Церкви, поспілкувався з вояками та спробував армійську їжу.

На 13% на телебаченні впало охоплення Володимира Гройсмана, який цього тижня провів зустріч з главою МЗС Норвегії, акцентував на необхідності розвитку інфраструктури Сходу України та зазначив, що у 2019 році середня зарплата в Україні становитиме 10 тисяч гривень.

На 211% на телебаченні  і на 45% в Інтернеті зросло охоплення Першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, який підписав Угоду про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем, а також      заявив, що товарообіг між Україною та Китаєм може збільшитися до 10 млрд доларів.

На 53% на телебаченні і на 52% в Інтернеті зросло охоплення Юлії Тимошенко, яка була висунута кандидатом у Президенти України на з'їзді «Батьківщини» у День Соборності України. Юлія Тимошенко відвідала Світовий економічний форум у Давосі, де взяла участь у панельній дискусії та інших заходах. Також минулого тижня Ю.Тимошенко оприлюднила свою податкову декларацію, де основним своїм доходом за минулий рік зазначила депутатську зарплатню.

На 56% на телебаченні та на 184% в Інтернеті зросли показники медіаохоплення Олега Ляшка, якого висунули в Президенти України однопартійці під час з'їзду 21 січня. Також медіа активно тиражували заклик політика до повернення смертної кари в Україні. Крім того, кандидат встиг виступити у ПАРЄ з критикою політики РФ щодо України.

На 91% на телебаченні і на 102% в Інтернеті зросло медіаохоплення Віктора Януковича, якого цього тижня було заочно засуджено у справі за звинуваченням у державній зраді. Суд визначив для втікача покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Більш ніж на 1000% на телебаченні зросли показники медіаохоплення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який минулого тижня наголосив на неприпустимості будь-яких провокацій щодо кандидатів у президенти і засудив побиття активіста мережі «Опора» у Кропивницькому. Разом з тим, ряд медіа з посиланням на анонімні джерела заявили про таємну політичну угоду між Аваковим та Юлією Тимошенко.

На 7% в Інтернеті зросли показники охоплення Володимира Зеленського, який відзначився запуском флешмобу «Лопата-челендж», у рамках якого закликав українців виходити на вулиці і прибирати сніг, поки топ-політики засідають на Форумі у Давосі.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

442

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: