fbpx
Сьогодні
Огляд 19:57 17 Вер 2018

Підсумки медіатижня: Тимошенко на YES в Chanel, Ляшко і НАБУ, Омелян на поруках

Спецпроект «Рубрики» спільно з аналітичною компанією Corestone Group. Щотижня, у понеділок, ми публікуємо результати моніторингу інформаційного простору на предмет динаміки висвітлення «топів» українського політикуму і тенденційних змін. Висновки за 10-16 вересня 2018 року – перед вами

Інфографіка Corestone Group

Як уже не раз відмічалось у наших рейтингах, сесія у Верховній Раді – то чудовий двигун для зростання охоплення політиків. Відповідно, як тільки випадає несесійний тиждень, то одразу спостерігається падіння медіаконтактів. Минулий тиждень не став виключенням – більшість політиків, зокрема, Президент, Прем'єр та Генпрокурор показали суттєве зниження. Й це незважаючи на те, що Юрій Луценко знову грозився зробити подання на нардепів щодо зняття недоторканності та продовжував відбиватися від скандалу навколо головреда програми «Схеми» Наталії Седлецької. Володимир Гройсман знову анонсував підвищення мінімальної зарплати та пенсії. А Петро Порошенко вітав прихід ІКЕА в Україну та відкрив у Києві Форум YES. Само собою, з рейтингу зникли голови фракцій та керівництво парламенту.

Виключення – Олег Ляшко, на якого нібито планувалось подання на зняття недоторканності та який пообіцяв «порвати ж*пу» НАБУ у разі такого рішення. Та Юлія Тимошенко, чий виступ на YES в туфлях Chanel активно тиражувався ЗМІ.  Там же був присутній і Анатолій Гриценко, який завдяки виступу збільшив свою присутність у ЗМІ. В Інтернеті найбільше тиражувалися його звернення до Андрія Садового щодо об'єднання та свіженькі президентські рейтинги, де лідеру «Громадянської позиції»  вже пророчать не перше, а п'яте місце.

Найбільше Форум YES – як основна подія минулого тижня – позначився на рейтингу Віктора Пінчука. Незважаючи, що бізнесмен є власником 2 з 5 топових телеканалів, він, на відміну від Ріната Ахметова, не часто потрапляє до топу. І ось – як засновника та організатора Форуму минулого тижня його згадували майжі всі телеканали, тому зростання його медіаохоплення у 8 разів зовсім не видається дивним.

Але найбільше зростання медіаохоплення як на ТБ, так і Інтернеті отримав Володимир Омелян, хоча не факт, що така популярність йому до вподоби. Міністр інфраструктури, який ще на початку тижня розповідав про стратегію розвитку транспорту, вже в п'ятницю у якості звинувачуваного у незаконному збагаченні покидав з залу суду на поруки своїх колег. А 19 числа його вже чекає новий допит.

Й, нарешті, в обидва топи повернулася Уляна Супрун. Після невеличкої перерви в.о. міністра продовжила роздавати корисні поради, лякати батьків відсутністю щеплення та воювати з керівництвом медвишів. А політики старої когорти в свою чергу продовжили з екранів телевізора розповідати про жахи медичної реформи. Одним словом, політичне життя остаточно повернулося з відпустки.

Інші «підсумки медіатижня» від Corestone Group читайте за лінком.

6
833

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: