fbpx
Сьогодні
Спецпроект 17:24 02 Вер 2018

UpGrade Capital: платформа інноваційного та соціального підприємництва

"Рубрика", як інформаційний партнер премії Social Project Awards, публікує тексти конкурсантів про свої соціальні ініціативи

Фото з Business Camp. Робота над проектом UpGrade Capital

Автор: В'ячеслав Кришовський

Комплекс проектів UpGrade Capital направлений на вирішення проблем розвитку інноваційної інфраструктури та гідної винагороди за працю, шляхом об'єднання активних учасників суспільства для вирішення актуальних економічних та соціальних завдань.

Чому саме зараз?

Людство входить у нову цифрову епоху. Це обумовлено технологічним прогресом, супутніми продуктами якої є штучний інтелект, квантові комп'ютери, децентралізовані технології розподіленого реєстру. Зростання процесів глобалізації світової економіки і еволюція людської свідомості вимагає створення гнучких саморегулюючих механізмів розвитку економіки і соціальних відносин, які відповідають новим тенденціям розвитку соціально-економічних систем.

Які проблеми вирішує та що змінить?

В рамках комплексу проектів UpGradeCapital на основі наукових досліджень створено і описано концепцію нової саморегулюючої соціально-економічної системи з раціональним використанням наявних ресурсів та справедливою винагородою праці, системи, яка відповідає вимогам суспільства.

Принципи системи викладено у статті:

,,Завдяки підприємницькій ініціативі та активності створюється соціальній бізнес прибуткових підприємств, працівники яких, окрім заробітної плати, отримують винагороду за свій трудовий вклад, у вигляді частки в компанії і фактично стають співвласниками. Такий підхід являється кращим мотиватором у підвищенні продуктивності праці та інвестиційної активності населення, адже трудовий та фінансовий ресурс люди практично вкладають самі в себе. Згуртованість та співпраця підприємців у формі інноваційно орієнтованих об'єднаннях підприємств та перерозподіл прибутку всередині об'єднання, забезпечує масштабованість системи, яка спонукає населення до споживчої активності – витрачаючи кошти на продукцію або послугу будь-якого підприємства в об'єднанні, люди по суті лишають кошти в середині системи, які в подальшому вплинуть на підвищення дивідендів всіх працівників спільної діяльності".

 

UpGrade Capital

Система спільного підприємництва та соціальної справедливості (ССПСС)

Створення системи дозволяє підвищити рівень доходів населення, який напряму залежатиме від трудового вкладу та загального економічного розвитку.

 

UpGrade Capital

Циклічність збільшення доходу населення в умовах нової соціально-економічної моделі

Зі зрозумілих причин, створення такої системи і досягнення цієї цілі, згідно SMART (конкретність, вимірюваність, досяжність, актуальністьта обмеженість в часі) неможливо – завдання виглядає недосяжним та не обмеженим у часі. Тому шлях до досягнення кінцевої мети був розділений на кілька частин. Цим механізмом визначено інноваційну інфраструктурі спільних підприємств з ефективним менеджментом. Тільки інфраструктура об'єднання підприємств, діючих за принципами партнерства та взаємопідтримки, завдяки ефективному інноваційному менеджменту по формуванню венчурного капіталу – поєднанню інтелектуального і фінансового ресурсу, спроможна активізувати ключові важелі економічного розвитку – продуктивність праці, інвестиційну та споживчу активність населення та сформувати нову соціально-економічну систему (Дослідження по цьому напрямку продовжуються).

Знову перевіривши шлях досягнення мети на SMART, бачимо прогрес у теоретичному досягнені цілі, але все ще не виконується критерій реалістичності. Тому формування інфраструктури у трикутнику шляху до вирішенні проблеми займає другу строку – другий крок.

UpGrade Capital

Трикутник шляху вирішення соціально-економічних проблем

На першому кроці ми звертаємося та використовуємо можливості нових децентралізованих технологій розподіленого реєстру – блокчейн. Саме в теперішніх умовах перехідної цифрової економіки маємо можливість створювати платформні рішення у вирішенні безлічі актуальних проблем. Мета соціально-економічної платформа проектів UpGrade Capital об'єднати активну спільноту (підприємців, фахівців, науковців, інвесторів), спочатку для вирішення індивідуальних проблем кожного учасника економічних відносин – 1-й крок трикутника, з поступовим переходом до другого кроку.

Так як всі дії людини, націлені на створення цінностей, відбуваються на основі реалізації проектів, то вирішення проблеми обмеженості ресурсів у їх виконанні лежить у поєднанні можливостей всіх учасників, а якщо точніше їх ресурсів: у підприємців ініціаторів  та науковців – це інтелектуальний ресурс, у фахівців – людський ресурс, інвесторів – фінансовий ресурс. Платформа дозволяє створювати практично будь-які види проектів – соціальні, інвестиційні, організаційні та ін., в тому числі і створювати нові підприємства. Після першого кроку платформа по суті стає інструментом у створенні підприємств нового покоління, зі спільним правом власності, у формуванні інноваційної інфраструктури.

Таким чином, досягнення першої цілі відповідає всім критеріям SMART та відкриває шлях до вирішення 2-го, 3-го завдань та приближає нас до, на перший погляд, недосяжної місії, а сама платформа у перспективі стає мостом для переходу до справедливої та ефективної саморегулюючої системи. Хоча на кожному кроці цілі різні, спільна мета залишається незмінною – забезпечення умов гідної праці, масштаб якої на кожному етапі тільки збільшується.

Що значить бути активістом в Україні та роль активної спільноти

Від активних дій українських громадян залежить розвиток нашої країни, і коли не тільки активісти, а кожна людина, прикладатиме зусилля для поліпшення спільного майбутнього, будемо мати можливість побудувати процвітаючу та незалежну державу.

Своєю роботою маємо на меті об'єднати різні категорії активної спільноти, хоча ключова функція та надія у побудові запропонованої системи покладається все-таки саме на майбутніх підприємців, адже саме від підприємницької активності та соціальної ініціативи залежить успіх запропонованої моделі.

Нещодавно брав участь у неформальному освітньому заході по підприємництву Bussiness Camp, організованому громадською організацією ФРІ.

UpGrade Capital

Спільне фото активної молоді з Business Camp

Найбільше враження справила активна та відкрита молодь учасників – змінотворців (таке поняття фігурувало у таборі, в бік учасників) та організаторів, які вкладають часточку себе у розвиток суспільства. Погоджуся з влучним терміном "змінотворці", адже такі люди зі своєю широтою мислення, освіченістю, активністю та відкритістю мають всі перспективи змінити і поліпшити сьогоднішній стан соціально-економічної системи. Платформа на основі проектів UpGrade Capital покликана стати лише інструментом у цій нелегкій справі.

Вирішальна роль та останнє слово залишається за активним суспільством – все, що ми робимо, куди йдемо, створюємо і будуємо, залежить тільки від нас.

Ваша підтримка дуже важлива. «Лайкнути» проект можна на сторінці проекту в конкурсі Social Project Awards 🙂

Нагадаємо, «Рубрика» запрошує номінантів премії Social Project Awards розповісти на своїх сторінках про ініціативу, що допоможе знайти більше її прихильників і є додатковою промоцією пропозиції голосувати за неї. Деталі тут.

5
1647

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: