fbpx
Сьогодні
17:30 13 Вер 2020

Україна звернулась до Міжнародного суду через страти українських військових на Донбасі

Україна направила в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі інформацію про позасудові страти українських військовослужбовців, які відбулися під час боїв за Іловайськ та Дебальцеве у 2014-2015 роках.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Останнє з повідомлень по Донбасу стосувалося страт військовослужбовців в ході боїв за Іловайськ та Дебальцеве. Також у ньому висвітлювалася практика ведення Росією бойових дій "чужими руками", тобто залучення нею до конфлікту підконтрольних незаконних збройних формувань", – заявив Мамедов.

За його словами, найближчим часом Україна також планує передати до Офісу прокурора МКС ще один пакет зібраних доказів про вчинення російськими військовими воєнних злочинів. Гюндуз Мамедов наголосив, що нові факти стосуватимуться порушень російським військовим керівництвом домовленостей стосовно "зеленого коридору" для відходу українських сил під Іловайськом.

"На основі інформації, що подається українськими органами прокуратури спільно з правозахисними організаціями, Офіс прокурора МКС здійснює попереднє вивчення ситуації в Україні", – наголосив він.

До слова, загалом Україна направила до Міжнародного кримінального суду в Гаазі 15 повідомлень. Зокрема, 7 з них стосувалися Донбасу, а 8 – порушень в Криму.

14

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: