fbpx
Сьогодні
Корисності 09:00 17 Гру 2020

Що подарувати на Новий рік? 35 ідей від українських майстрів

Подарувати українське — це ще й підтримати малий та середній бізнес наших співвітчизників під час пандемії

English version here

Шалений 2020 підходить до свого завершення. Чого в ньому тільки не було! Ситуація в світі нестабільна, всім людям без винятку необхідна точка опори. Такою точкою можуть стати для нас всіх новорічно-різдвяні свята. Адже які б події, які б пригоди з нами не траплялися, які б не вирували віруси, Новий рік прийде секунда в секунду. Покласти близьким під ялиночку завжди хочеться щось особливе. В Україні живе і працює багато майстрів і майстринь, які роблять дійсно цікаві та ексклюзивні речі. Зроблено українцями – звучить гордо, нашій країні є чим пишатися. 

Серфити сторінки українських мереж у пошуках небанальних презентів теж дуже цікаво, хоч і займає багато часу. Щоб у вас залишилося більше приємних миттєвостей для спілкування з рідними, а не на сидіння в Інтернеті, "Рубрика" радо ділиться з вами своїми передноворічними знахідками. Для зручності розділили їх на чотири категорії – для дітей, для дорослих, для дому і смаколики. Але пам'ятайте – ці категорії умовні, тому краще зазирніть до кожної: гарантуємо, у кожній ви знайдете щось, що припаде вам до смаку. 

35 варіантів яскравих, сповнених позитивом і святковим настроєм подарунків, створених руками українців.

Підтримай своїх – купуй та даруй рідне!

ДЛЯ ДІТЕЙ

1. Ветерани війни з Прикарпаття створили серію різдвяних іграшок з дерева. Будинок ветеранів з творчими майстернями "Бандерівський Схрон", розташований в селі Клубівці на Івано-Франківщині, заснував Ігор Чернецький, волонтер, учасник подій на Майдані і АТО. 

Основною метою майстерень є не отримання прибутку, а допомога бійцям в адаптації та соціалізації. Кропіткий процес виготовлення дерев'яних іграшок та декору – один із методів реабілітації бійців. Купуючи вироби, ви допомагаєте утримувати Будинок ветерана – Центр для учасників АТО та їхніх сімей "Бандерівський Схрон". Дерев'яні іграшки і вертепи – чудовий подарунок для друзів та близьких.

Що подарувати на Новий рік

2. Такого ви ще не дарували! Перший унікальний адвент календар на ринку України. Завдання з урахуванням нашого менталітету та традицій. Гарне доповнення до адвент календарю — листівки для розмальовування та монета виготовлена українськими майстрами.

 3, 2, 1™— це виготовлення авторських адвент календарів, що поєднують у собі естетику віммельбухів та зміст найтепліших завдань для самостійного або сумісного виконання. У цих адвентах розписані цікаві завдання на весь грудень! Сьогодні ми заварюємо чай, а завтра дивимося фільм, а післязавтра займаємося декором оселі — нескладні завдання, які не потребують надто багато часу, але які ж вони цікаві, якщо приділити їм увагу разом, всією родиною!

Адвент календар поєднує у собі освітню місію, родинне тепло та подарує дитині навички планування, самостійного вибору та емпатії.

Що подарувати на Новий рік

3. Ще один цікавий адвент-календар для дітей у вигляді ялинки від українського виробника Кіт-Воркіт. У наборі ви отримаєте великий яскравий плакат, пластиковий профіль для кріплення плаката на стіну, набір конвертів, наліпок, карток для завдань. Підготувати плакат для гри зовсім не важко – необхідно приклеїти конверти, розкласти в конверти наліпки та картки з завданнями, а потім повісити плакат з ялинкою на стіну. Підказка! Відразу продумайте, де буде висіти календар, щоб допитливий малюк не дістався до нього самостійно і не відкрив усі конверти відразу.

Повісьте плакат 21 грудня, якщо відлік днів буде вестися до Нового року, або 27 грудня, якщо малюк буде чекати Різдва Христового.

Що подарувати на Новий рік

4. Майстриня Юлія Янішевська шиє для маленьких діток розвиваючи книжки, кубики, хатинки з фетру. А ще можна подарувати малюкові фетрову ялинку – розвиваючий текстильний конструктор для найменших діточок, і прикрасити її разом з ним. Іграшки кріпляться за допомогою гачків, ґудзиків і липучок. Граємо і розвиваємось на свята.

Що подарувати на Новий рік

5. У чому головний мінус товарів і подарунків для дітей? Майже всі вони розраховані на короткий проміжок часу, діти виростають та іграшки стають нецікавими.

Але з вігвамом такого не станеться! У рік, у шість і навіть у 12 років приємно мати свій власний будиночок! Вігвам – це чудовий подарунок, який буде рости разом з дитиною!

Українська компанія Vigvam Elit  шиє вігвами для дітей вже більше трьох років. Вігвами пошиті з гіпоалергенної тканини, а їх конструкція в зібраному стані повністю безпечна і стійка. 

6.  Творча майстерня "Фабрика Паперових Літачків" – український стартап, місія якого – оживити романтику авіації.

Майстерня  виготовляє набори для творчості і моделізму для дітей віком від 6 до 106 років. Це – паперові літачки, які колись були першим кроком в небо для мільйонів по всьому Світу. Це дрібна моторика і конструкторська думка, історія і фізика, спротив матеріалів і мистецтво, мрія про політ і день без гаджета.

У кожному наборі – 6 схем для складання паперових літачків, які не просто стануть прикрасою дитячої кімнати, вони літають! У комплекті також детальні і зрозумілі інструкції зі складання, QR-посилання на відеоінструкції, яскрава обкладинка з корисними порадами і, головне, — історією Світу Паперових Літачків. Учасникам бойових дій і пілотам – постійна знижка.

Що подарувати на Новий рік

7. Давайте на хвилинку повернемось у дитинство. У всіх воно було різне, але майже всі нерідко за ним сумують. Зараз, у сучасному світі, у нас є всі можливості, щоб зробити дитинство для наших діток ще більш цікавим і незабутнім, а заодно і ще раз сказати "Ні" засиллю пластику. Як? Наприклад, подарувавши малюкові незвичайний будиночок з гофрокартону української фабрики "Karton Toys", який дитина зможе розмалювати власноруч і потім влаштувати собі там затишне гніздечко. Зізнайтеся, адже ви теж у дитинстві будували для себе затишні халабуди?

Розвиваючі ігри – дуже корисні для них, адже одночасно дають веселощі і навички. У цьому випадку, розвивають креативність і наповнюють дитинство яскравими фарбами!

Кarton_toys гарантує – коли ваші дітки виростуть, вони будуть пам'ятати що у них колись був той самий картонний будиночок, який подарував стільки радості!

Що подарувати на Новий рік

8.  Ветеран АТО Вадим Бойко створює для дітей розвиваючи іменні бізіборди – дошки з ігровими панелями, які допомагають малюку навчитись керувати своїми пальчиками та знайомлять його з навколишнім світом, з тими речами, які зустрічаються в побуті. Більшість деталей виготовляється командою майстра власноруч, задля дитячої безпеки кожна деталь полірується вручну і надійно кріпиться. Коли дитина підросте, такий бізіборд можна буде навіть передати у спадок.

В асортименті бренду "RozvytokVB2" є і інші іграшки для дитячого розвитку – дошки для балансування (дошки Більгоу), пісочниці для пісочної терапії, мапи-пазли, шкільні стенди. Для дому, садочку, школи. Та для дітей з особливим освітніми потребами.

Що подарувати на Новий рік

9.  Є чим потішити і дітей шкільного віку. Геоборд – винахід вчителя з Винниці Олександра Музики, переможця всеукраїнської Олімпіади з педагогіки. Ця чудова іграшка добре розвиває дрібну моторику рук, координацію рухів, тренує аналітичні і творчі здібності, а також навчає навичкам для вивчення базових предметів у майбутньому. «Все, що ми створюємо, ми створюємо своїми руками. Ми хочемо показати батькам, що під час гри в домашніх умовах, в ігровій формі можуть формувати певні навички: логіка, просторова уява, комунікація», – каже Вінницький розробник.

Геоборд – це не лише гра, а ще і елемент навчання, розрахований на дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Діти за допомогою натягування гумок на геоборді можуть створювати цифри і літери, фігури, малюнки зі схемами, лабіринти, вивчати англійську. 

ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Що подарувати на Новий рік

1. Шовкові хустки від українського бренду "Візерунок" – легкі, ніжні, повітряні. Вони спокушають і зачаровують.

Основа візерунків – класичні українські мотиви та їх сучасні інтерпретації.

Квітка, птаха, сварга – ці символи здавна присутні в українських візерунках. Вони позначають життєву енергію, молодість, красу та зміни на краще.

Розкішні хустки упаковані в коробку з дизайнерського картону. Вітальна листівка додається. Купуй і даруй – сестрі, подрузі, матусі, колегам і партнеркам по бізнесу.

Також у наявності хустки зі штучного шовку та тонкої натуральної вовни.

Кожна хустка є лише в 2-3 примірниках.

Що подарувати на Новий рік

2. Ростислав Куценко – майстер по роботі зі шкірою. Він виготовляє гаманці, портмоне, сумки, барсетки. Шкіряні вироби ручної роботи – його хобі і робота. "Цей шлях почався кілька років тому, коли я не зміг підібрати функціональний та стильний гаманець, – каже майстер. – Зробив сам і моє оточення оцінило роботу проханнями зробити їм подібні речі. Так почався шлях освіти і напрацювання досвіду: книги, керівництво професіоналів, тренінги, семінари вітчизняних, американських та італійських майстрів".

Завітайте до його Майстерні шкіряних виробів, там ви обов'язково знайдете оригінальний подарунок для чоловіків, зроблений майстром з бездоганним смаком.

Що подарувати на Новий рік

3.  Що може бути краще, ніж річ зроблена кропіткими руками працьовитої людини?

Уся продукція майстерні шкіри Романа Демідова з міста Канів теж зроблена виключно вручну. "Купуючи у нас, – пише Роман на своїй сторінці, – ви купуєте не просто річ, а й сотні годин нашого життя, тижні нашої роботи, проб, спроб, злетів і падінь, розчарувань, радості і перемог. Купуючи нашу річ, ви купуєте частинку нашої душі."

Чоловіки оцінять якісні ремені, виготовлені майстрами майстерні. Замовлення виготовляються за один день, продукція має гарантію і подарункову фірмову упаковку.

Що подарувати на Новий рік

4. Якщо вам хочеться чогось нового та неповторного, порадуйте себе та друзів яскравими фарбами живої природи. Пориньте в море кольорів. Замовте авторський гаманець YakFaino ручної роботи. Гаманець ручної роботи з унікальною філософією YakFaino є чудовим подарунком для жінок, який підніме настрій і додасть неординарності своїй власниці.

Подаруйте близьким приємні емоції і відчуття.

хустки

5. Ольга Логінова з Херсону за фахом бухгалтер. Зробивши карколомну кар'єру, зрозуміла, що життя надто важливе, щоб присвятити його все без залишку роботі, захопилася рукоділлям, в період 2014-2017 рр. разом з іншими рукодільницями входила до "В'язальної сотні Херсон", де плела вовняні шкарпетки для наших воїнів на Сході України. А зараз Ольга плете з бісеру неймовірно гарні ґердани, сережки, браслети, котильони, сумочки кросс-боді.

Гердан – не просто історичне намисто з бісеру, ця старовинна прикраса гарно вписалася в сучасний гардероб. Майстриня стверджує – душа автентичності не може бути зайвою, поки не знищили самих українців. Навіть якщо ви не вірите, оберіг працює. Обирайте свій!

Усі вироби відправляються в подарунковій коробочці зі стрічкою. Також за вашим бажанням майстриня додасть поздоровчій напис. Тож, можете привітати подругу, доньку, маму, шефиню надзвичайно гарним подарунком в українському стилі і в святковому оздобленні.

Що подарувати на Новий рік

6. В UAmaze впевнені, українське – це в жодному разі не "старе та шароварне". Кожен крок студії покликаний довести: українські речі – дивовижні та стильні! 

Якщо ви шукаєте подарунки для партнерів, до вашої уваги чоловіча колекція із Самчиківським розписом, який популяризує та відроджує команда UAmaze разом з майстрами. Вас зачарують трендові кольори колекції та якісний матеріал – натуральний італійський шовк. 

В асортименті компанії – розписні жіночі хустки, блокноти з самчиківським і петриківським розписом, чарівні новорічні кулі і ще багато чого!

Що подарувати на Новий рік

7. Фармацевт Ірина Кожура у декретній відпустці почала створювати в'язані іграшки. Тепер на рахунку павлоградської майстрині більш ніж 2000 пухнастих милих іграшок, які розлетілися по всьому світу. Малеча дуже полюбляє м'якеньких і дуже милих звіряток, які виходять з під гачка майстрині. 

На сторінці Ірини у Фейсбуці можна замовити і символ наступного року – кумедного в'язаного бичка. Розмір всього 10 см, тому може бути і ялинкової іграшкою і підвіскою в машину і брелоком.

Що подарувати на Новий рік

8. Киянка Ірина Курман багато років виготовляє власноруч гіпоалергенну косметику для жінок та чоловіків. Займатися виготовленням натуральної косметики вона почала, бо не могла знайти рішення своїх власних проблем ні в мас-маркеті, ні в лакшері сегменті. Контактний дерматит, алергія на міську воду, а після народження дитини ще й виникла проблема з лупою, – нічого з цього не могла вирішити косметика з магазинів. "Напевно, секрет успіху моєї косметики у моїх клієнток в тому, що я дуже люблю те, що я роблю. І кожен засіб виготовляю, як для себе. Тим більше, я дійсно роблю косметику дуже маленькими партіями, буквально по кілька штук. Тому можна сказати, що це майже індивідуальні замовлення". На сьогоднішній день на сторінці у Ірини можна замовити різні креми і сироватки для обличчя і тіла, баттери, шампуні, бальзами та маски. 

Що подарувати на Новий рік

9. Текстильна фея, херсонка Анна Лазаренко, шиє пов'язки на голову для зручного догляду за обличчям, сумки-пісочниці, еко-сумки та еко-мішечки, дитячі плєдіки, ортопедичні подушки для новонароджених, іграшки. Зазирніть до Ані в Інстаграм, вам обов'язково щось сподобається: зручні косметичні повязки для себе і подруги, еко-торбинки для родичок і колежанок, іграшки і білизна – для малят.

ДЛЯ ДОМУ

Що подарувати на Новий рік

1. А ви знаєте, що з конопель можна робити не тільки мотузки? Тут, на сайті «Українські коноплі», ви зможете придбати натуральний та якісний одяг із конопель, натуральне та зручне взуття та багато інших речей, виготовлених з українських конопель. Під ковдрою з конопель зимою не холодно, а влітку не жарко. Коноплі вирощуються на полях мальовничого краю – Полтавщини, і в подальшому вся продукція виготовляється в Україні.

"Українські коноплі"  вважають, що в століття технологій і високого техногенного навантаження важливо зберегти зв'язок людини з природою. Природні матеріали – це краса, практичність та здоров'я. Продукція "Українських конопель" призначена для всіх, хто цінить екологічні, природні речі.

кава

2. Набір дубових кухлів – те, що додасть особливу атмосферу будь-якого застіллю

Такі кухлі розкривають смак пива краще будь-яких інших! Вироби доповнені масивними ручками – завдяки їм тримати наповненый по вінця кухоль дуже зручно. Моделі також прикрашені обручами з нержавіючої сталі, на які нанесені витончені візерунки.

Чудовий подарунок для тата, дідуся, друзів і колег виготовить для вас харківська майстерня "Бондарні вироби".

Що подарувати на Новий рік

3. Авторська кераміка – втілення казки, вона зроблена харківською художницею Альоною Чорною-Кроповинською з любов'ю і вручну! Це найкращий подарунок до Нового Року, адже напередодні свят так хочеться казки!

Замовити оригінальну фігурку в подарунок батькам, коханим, колегам, всім, хто цінує художні вироби, можна написавши авторці у Фейсбук, а подивитися роботи – в альбомі "Шедеври його жінки" на сторінці чоловіка майстрині. 

Що подарувати на Новий рік

4. Тернопільська етномайстерня "Коза Дереза" – сучасний культурно-бізнесовий проект, що пропонує авторський дизайн українських традиційних декоративно-ужиткових речей ручної роботи з екологічних матеріалів. Західна Україна  – це скарбниця пам'яті й краси нашої країни, шедеври декоративно-ужиткового мистецтва є найпершими свідченнями цього. Але не тільки в етнографічних музеях можна переконатись у тому, що Галичина історично була і є законодавцем етностилю. Сучасні майстри Тернопілля є потужними носіями й активними творцями в сфері українських традиційних ремесел та мистецтв. 

Етномайстерня "Коза-Дереза" виготовляє жіноче, чоловіче та дитяче етно вбрання, оригінальні прикраси-обереги з бісеру та напівдорогоцінного каміння, сумки та гаманці, етно іграшки ручної роботи, українські сувеніри, предмети декору. Гасло проекту – "Часточку України – в кожен дім".

подарунок

5. Майстерня "Дерев'яні вироби" з Борисполя виготовляє цікаві речі для дому і кухні з різних порід деревини – секційні тарілки, винні столики, дошки, хлібниці, лопатки-смайлики. А ще – пречудові новорічні іграшки. Завітайте до них на сторінку у Фейсбук, щоб подивитися на красу ручної роботи і щось замовити в подарунок своїм рідним або друзям.

Що подарувати на Новий рік

6. На Житомирщині на міні-підприємстві, яке забезпечує роботою людей з інвалідністю, шиють красиву, якісну і недорогу постільну білизну, яку самі ж і реалізують через соціальні мережі. Подивитися на зразки, почитати відгуки задоволених покупців і замовити собі і рідним під ялинку гарну білизну можна на сторінці малого підприємства у Facebook.

чашка

7. Художниця керамістка Анастасія Солоха: "Я роблю чашки і тарілки з української глини і розписую їх вручну. Кожна чашка або тарілка унікальна і неповторна, навіть якщо малюнки схожі. Усі вироби загартовуються температурою понад тисячу градусів, тому повністю безпечні для використання як у їжі, так і у декоруванні."

подарунки

8. "Щось цікаве" – невеличка галерея-крамниця авторських прикрас, посуду та декору для дому – творчий простір у затишному дворику Львова. Домашня атмосфера у таємному офісі дозволяє експериментувати та бути собою, а через недавно створений інтернет-магазин майстри крамниці з задоволенням надішлють вам частинку власноруч створеної магії.

"Щось Цікаве" – крамничка з художнім склом, де речі перестають бути речами. Тут природа і скло втілюються в оригінальні авторські прикраси, картини, світильники, у кожного з них – своя історія, свій настрій, яким вони обов'язково поділяться з вами.

Що подарувати на Новий рік

9. "Коржик" – це маленька родинна компанія, яка спеціалізується на виготовленні сувенірів ручної авторської роботи. 

Асортимент студії складається з імбирних пряників, розписаного порцелянового посуду, кахлів, дощок, сумок, магнітів, писанок. Більшість сувенірів зроблено в українському стилі з елементами петриківського і самчиківського розписів, орнаментів вишивок, писанок, косівської кераміки та обухівських рушників.

"Наші вироби – це і смачний десерт, і вишуканий сувенір Вашим друзям, колегам, клієнтам, коханим, дітям до сезонних свят і в особливих випадках. Це чудовий непересічний подарунок іноземцям на згадку про Україну".

Що подарувати на Новий рік

10. Ліжник – вовняна, яскрава ковдра, яку стелять на ліжко або підлогу, супроводжує все життя гуцула – від його приходу в життя аж до завершення земного шляху. Тому, як універсальний оберіг, використовується у народній обрядовості. Ліжниками батьки благословляють дітей до шлюбу, обдаровують ними молодих на весіллі. А ще їм дуже приємно укриватися зимовими вечорами, бо зроблені вони з чистої овечої вовни.

Одним із найпотужніших центрів народного ліжникарства залишається село Яворів біля Косова, де традиція ткання ліжників не переривалася та зберегла, притаманну для цього виду народної творчості, хрестоматійність.

Придбати рідним у подарунок на Новий рік та Різдво автентичні ліжники можна тут.

Що подарувати на Новий рік

11. Тренд цього року – затишний дім. Те місце, в якому не страшні ніякі негаразди, де можна відновитися від поганих новин і хвороб, там, де тебе завжди чекають і люблять. У майстерні Dovana, яка розташована в Одесі, виготовляють з цілого бруса деревини оригінальні будиночки. Dovana – чарівна майстерня, де є феї і чарівники. Чарівники перетворюють шматок колоди в будиночки, табурети, ключниці, предмети декору, а феї- художниці вселяють у них життя. Будиночок щастя – чудовий подарунок за вашими фото, ескізами та побажаннями для членів родини і друзів, бізнес-партнерів і керівників, вчителів і медиків.

СМАКОЛИКИ

кава

1. Ще один проект вже згаданого будинку ветеранів "Бандерівський Схрон""Кава зі схрону". Для створення своїх блендів Кава зі Схрону використовує елітні зерна арабіки та робусти. Каву закуповують зелену, самі обсмажують, мелють та фасують. Наразі є 8 дуже смачних постійних купажів.

Що подарувати на Новий рік

2. Ніщо так не підвищує настрій як коробочка смаколиків.

Оригінальні солодощі – маршмеллоу, зефір і драже, які не зустрінеш на полицях магазинів за авторською рецептурою з натуральних інгредієнтів. Варіанти наборів на будь-який бюджет, від mini наборів до premium сегменту. Індивідуальні рішення, брендована упаковка. Це – подарунок для всіх, хто любить посмакувати корисними солодощами.

Відкриваєш набір Marshmallow, наливаєш собі гарячий чай і відчуваєш, як настрій різко покращується! 

Що подарувати на Новий рік

3. Хочете зробити подарунок тим, хто потребує особливої уваги? Ми звикли, що добрі справи роблять ті, у кого є на це гроші, час і великодушність. І начебто потрібно робити добро, але що, якщо немає можливості?

З інклюзивною пекарнею Good bread зробити добру справу можна за три хвилини і 230 гривень – підвісити кекс, який робітники пекарні спечуть і відвезуть від вас в інтернат, хоспіс або комусь ще, хто його потребує.

Для корпоративних подарунків пекарня підготувала круті набори з кексами, печивом, чаєм і класним дизайном. Уся випічка – справа рук людей з ментальною інвалідністю, які там працюють, такі смачні подарунки точно оцінять ваші клієнти та партнери.

Зараз саме час компаніям показати свої цінності – і подарунок від Good bread в цьому допоможе.

Що подарувати на Новий рік

4. Магазин солодощів AnVi honey пропонує подарункові набори натурального квіткового меду з власної сімейної пасіки та крем-мед власного виробництва. А ще – мед з різними видами горіхів, імбиром та цитрусовими. Святкові подарунки з медовими десертами – це завжди щось особливе, крафтове та якісне, а головне – дуже корисне! Такий подарунок зігріє, створить сеанс арома- і насолодо-терапії і не залишить байдужим нікого.  

Це ідеальний презент близьким, рідним, колегам. А такий красивий набір – це ще  і корисно, і смачно, а головне – креативно навіть для людини, у якої все є.

Що подарувати на Новий рік

5. Сергій Лаванда вирощує лаванду і робить з неї ексклюзивні смаколики – сиропи, печиво, варення. Лаванда для майстра –  це хобі і душевне захоплення, вирощує для себе, а за великі врожаї радо пропонує користувачам соцмереж чудово оформлені ласощі і букети. Каже, що не кожному дано бути з лавандою на одній хвилі, але якщо вже закохавсь у неї – це назавжди. Пишіть на його сторінку і замовляйте подарунки для себе, близьких та знайомих, сповнені спокою та ароматики літа.

Що подарувати на Новий рік

6. Ще одна крамничка з солодкими наборами і позитивною назвою: "Банка щастя" знаходиться у м. Кропивницький. Вони підготували для вас такі круті бокси, що самі в них закохалися. Саме час заварити собі чашечку ароматного чаю з медом, або ексклюзивними джемами від "Банки щастя", загорнутись в теплу ковдру і насолодитись моментом… часом для роздумів і душі.

Ідеально на подарунок, ідеально для себе, щоб скуштувати більшу частину смаків і визначитись зі своїми фаворитами.

Читайте також, як створити новорічний настрій у 2020: що читати і дивитися на свята

10322

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: