fbpx
Сьогодні
Веселий графік 15:22 31 Гру 2019

А що буде з гривнею? Найбільш реалістичний прогноз на наступні роки (ІНФОГРАФІКА)

Що буде, якщо гривня продовжить зміцнюватися так само, як і цього року?

З фотосерії "емоційні гривні"

Цього року гривня нас здивувала. Вона не лише зміцнилася, але і стала світовою лідеркою серед валют за темпами зміцнення. Цьому сприяло багато факторів, серед яких, зокрема, можна виділити зростаючий інтерес іноземних компаній в ОВДП (облігаціях внутрішньої державної позики), сприятливі ціни на міжнародних ринках на товари експорту України (зокрема, в аграрному та металургійному секторах) та рекордний врожай цього року, а також приплив валюти до країни.

Хто б міг передбачити долар по 24 ще рік тому? Ми не вірили, а вона змогла! Якщо так піде і далі, то… що?  Зробили графік з прогнозом спеціально під Новий рік: до чого готуватися українцям у наступне десятиліття з міцною гривнею?

міцна гривня укріплюється графік прогноз що буде з економікою

Ви б сказали: про яке зміцнення йдеться, якщо за кілька днів до Нового року долар стрімко виріс на цілу гривню? За розмовами на ринку, це наслідок купівлі Нацбанком валюти на 800 млн доларів. Експерти прогнозують, що зміцнення відновиться. Звичайно, запропонований графік — жартівливий, аби ви посміхнулися, але він зроблений на основі динаміки за останні 4 роки і загальний тренд росту від останнього скачка не змінився.

Тож — вступаємо у нове двадцятиліття з оптимізмом!

А також відкривайте наші серйозні інфографіки — основні депутатські орбіти у новій Верховній Раді: хто з ким однаково голосує.

21063

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: