fbpx
Сьогодні
Кейс 14:49 26 Тра 2018

У Києві з’явилась платформа для неформальної освіти #СтудіїРозвитку

Молоді пропонують допомогу у реалізації своїх задумів

Фото надані організаторами платформи #СтудіяРозвитку

У Києві функціонує цілий ряд організацій, які реалізовують молодіжну політику. Але, як свідчать статистичні дані за минулий рік, велика кількість молоді не є соціально-активною. Причини зрозумілі: відсутність вільного часу, навичок проведення корисного дозвілля, хибне уявлення щодо волонтерства та громадських організацій, зрештою, слабка мотивація молодих людей до активності.

Проект #СтудіїРозвитку, засновницями якого є соціальні працівниці Всеукраїнського громадського центру «Волонтер», пропонує альтернативу – простір, де підлітки та молодь не лише дізнаються: Як, Де, Яким чином можна організовувати та проводити дозвілля, а і розвинути в собі громадянську позицію. Плюс навчитись створювати заходи на користь громади, тим самим подаючи позитивний приклад одноліткам, пересічним громадянам, своєму найближчому оточенню.

#СтудіїРозвитку – це платформа неформальної освіти, програма якої включає не типові зустрічі для підлітків та молоді міста Києва, спрямовані на:

  • саморозвиток;
  • усвідомлення важливості громадянської активності;
  • участь молоді в житті громади;
  • соціальні експедиції;
  • тематичні нетворкінги;
  • створення ініціатив та суспільно-корисних заходів;
  • рекламування діяльності;
  • створення електронного журналу ініціатив.

Програма триває 3 місяці і є абсолютно безкоштовною для всіх бажаючих мешканців міста Київ, віком від 14 до 23 років.

Шляхом розповсюдження он-лайн анкети в соціальних мережах для реєстрації, обирається 20 учасників та учасниць, які відповідають усім критеріям (головне – мати високу вмотивованість змінювати життя на краще).

Впродовж 3-х місяців учасники та учасниці проходять навчальну програму, а після – практикують свої знання, організовуючи #10_ініціатив – 10 добрих справ, що піднімають соціально-важливі питання у суспільстві та змушують привернути до себе увагу, закликають громаду до діалогу або роблять навколишній світ кращим.

Платформа #СтудіяРозвитку

Платформа #СтудіяРозвитку

«Коли тобі 16, і ти маєш багацько сили та натхнення для подолання, здавалось, найкрутіших вершин, головним залишається обрати вірний шлях – безпечний та позитивний. «СтудіїРозвитку» відкривають варіанти та можливості для вибору, і яке ж щастя – бачити палаючі від ентузіазму очі студійців, які щоразу відкриваються по новому, тим самим втілюючи власні ідеї у реальність», – ділиться враженнями одна із засновниць проекту Бабій Анжеліка.

Команда проекту зростає і хоче робити ще крутіші події, фестивалі, виставки, створювати майданчики для обміну ідеями та досвідом їх втілення з молоддю інших міст! Тому наразі проект можна підтримати на сайті Краудфандингу «Спільнокошт».

Соціальні мережі #СтудійРозвитку: 

https://www.facebook.com/groups/670514632996088/
https://www.facebook.com/groups/srozvitky/

15
1312

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: