fbpx
Сьогодні
Коментар 13:52 02 Тра 2018

Тука про вплив ООС на цивільне населення: як зміняться перепустки, виплати і перехідний період

30 квітня в Україні була завершена Антитерористична операція на Донбасі, яка тривала чотири роки. Замість прийшов новий формат оборони – Операція об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Фото: Ukr.Media

«Рубрика» запитала у заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгія Туки, які наслідки це спричинить для цивільного населення прифронтових територій. Далі – пряма мова.

Про виплати і пільги переселенцям

«Ніяких змін у виплатах переселенцям при ООС не планується, якщо будуть якісь непорозуміння, то вони будуть вирішуватися у робочому порядку. Хоча навіть у віддаленій перспективі я не бачу ніяких підстав для погіршення ситуації в цьому питанні. Всі органи соціальних служб отримають інструкції».

Про пропускну систему на окуповані території

«Так, для проїзду на окуповані території потрібна буде нова перепустка. Їх оформленням і видачею буде займатися Координаційний центр при Об'єднаному штабі. Туди ж будуть залучені співробітники обласних військово-цивільних адміністрацій для того, щоб максимально оптимізувати цей процес і, особливо на початковому етапі, збити хвилю ажіотажу. Я думаю, що адміністративні структури з цим впораються, а зі свого боку хотів би просто попросити наших громадян, які або живуть поблизу лінії зіткнення, або мають нерухомість, могили родичів, набратися трохи терпіння і розуміння ситуації. Протягом досить короткого періоду часу всі непорозуміння і адміністративні шорсткості будуть ліквідовані. На початковому етапі думаю, що будуть пропускати по всім перепусткам, щоб не створювати прецедентів. Всі прекрасно розуміють, що за один день забезпечити всіх пропусками нереально. Тому плануємо здійснити перехід досить плавно. Правила їх оформлення змінюються, вводиться режим трьох зон: зелена, жовта, червона. На ці території буде різний режим в'їзду за перепустками».

Про оцінку переходу до ООС

«Цивільне населення змін не відчує. Мої слова підтвердив командувач Сергій Наєв. Ми будемо тісно співпрацювати, і сподіваюся всі проблемні питання будемо вирішувати в робочому порядку. Перехід здійснюється відповідно до Закону про реінтеграцію, нічого надприродного немає, до цього готувалися і Служби безпеки, і Збройні сили України, був досить тривалий період для перепідпорядкування та переоформлення структур, тому, думаю, що все повинно пройти нормально».

10
1496

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: