fbpx
Сьогодні
Поради 13:35 24 Гру 2019

Новорічні тури: про що батькам подбати при виїзді з дитиною за кордон

Сезон новорічних свят той самий час, коли хочеться відпочити та поїхати за кордон. Різдвяні європейські ярмарки, теплі заморські пляжі, або походи в гори кожен обирає собі досхочу. Проте, окрім різних приємностей, які очікують на нас за кордоном, є певні правила, яких треба дотримуватись, щоб відпочинок вдався, а саме подбати про документи, ліки, тощо, особливо, коли подорож планується з дитиною.

про що батькам подбати при виїзді з дитиною за кордон

"РУБРИКА" поставила 5 питань керівнику туристичного агентства TraveLLand Тетяні Бурлаковій, щоб мати всю інформацію про виїзд з дитиною за кордон. 

1. Якщо їхати за кордон з дитиною, то які документи вимагає туроператор для виїзду?

Документи, які необхідні для виїзду з дитиною: закордонний паспорт, а також, копію українського паспорта. Якщо з Вами їде неповнолітня дитина: свідоцтво про народження (оригінал) + нотаріальний дозвіл на вивіз дитини від другого батька (якщо дитина їде в супроводі одного батька). Якщо дитині виповнилося 16 років і є біометричний паспорт, то дозвіл від другого батька не потрібно.

2. Чи брати з собою якийсь набір ліків або вже все передбачено туроператором?

Брати обов'язково: ліки від шлунково-кишкових розладів, температури, гострих респіраторних захворювань. 

3. Що перевірити перед самим виїздом?

Важливо перевірити актуальність закордонного паспорту, а також пакет документів в залежності від туру.

4. Чи надає оператор послуги страхування і що покриває стандартна страховка?

Оператор співпрацює зі страховою компанією і забезпечує страховкою туристів. Також турист може мати власний  підписаний договір страхування напряму зі страховою компанією, але, в будь-якому випадку, вона має бути в наявності. Стандартне страхування забезпечує надання першої необхідної допомоги туристам.

5. Які країни порадите для зимового відпочинку з дитиною?

Якщо мова йде про відпочинок на морі, звичайно це Єгипет, Шрі-Ланка, Китай. Якщо говорити про гірськолижний формат відпочинку, то це Польща, Словаччина, Андорра. І звичайно, цікаві екскурсійні тури в Європу.

2171

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: