fbpx
Сьогодні
Огляд 14:04 09 Тра 2018

Сутички, георгіївські стрічки та "безсмертні полки" в лаврах: як проходить 9 травня в Україні

У середу, 9 травня, на честь Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні відбулася низка заходів, не обійшлося без провокацій.

Фото rbc.ua

Київ

Варто відзначити, що в Києві біля станції метро "Арсенальна" на акції "Безсмертний полк" сталася бійка. Так, один з учасників маршу приніс на акцію георгіївську стрічку. Представники "Правого сектора", які знаходилися на акції, вимагали прибрати її, з чим чоловік категорично не погодився, і відповів націоналістам в грубій формі. Відразу ж зав'язалася бійка, в якій цього чоловіка з георгіївською стрічкою розбили обличчя.

9 травня

Фото: Інформатор

Поліція Києва затримала двох учасників масових заходів, які порушили закон. Також у двох жінок виявили заборонену символіку.

"У одного під час поверхневої перевірки вилучили багнет-ніж, інший – намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційними рамками. Правоохоронці виявили також двох жінок із забороненою символікою. Їх доставляють для складання адміністративних матеріалів", – йдеться у повідомленні поліції.

поліція київ

Окрім цього, під час конфлікту тілесні ушкодження отримав чоловік 1954 року народження. Молодика, який вдарив потерпілого, доставили до управління поліції. Після проведення першочергової перевірки його діям нададуть правову оцінку.

Також у Києві прихильники інтернет-партії "Деморда" потролили учасників маршу "Безсмертного полку". Зокрема, учасники акції від партії "Деморда" вишикувалися вздовж маршруту ходи "Безсмертного полку", тримаючи в руках фотографії фентезійних і комп'ютерних героїв. У підписах до кожної фотографії йдеться скільки кожен з цих персонажів вмирав за своє життя.

Харків

9 травня

Фото: "Накипело"

У Харкові на захід зібралося близько 15 тисяч осіб, повідомляє 057.ua.

Видання зазначає, що люди прийшли з фотографіями загиблих на війні родичів, щоправда, багато з них були надруковані в одному стилі і на Меморіалі можна було помітити різних людей з однаковими фотографіями їх "дідів".

"Комуністи кричали "фашизм не пройде", "янкі гоу хом" і "слава Радянському союзу". Деякі прийшли в футболках, на яких були заборонені "колорадські" стрічки. Кілька проукраїнських активістів зробили чоловікові зауваження за стрічку, але у відповідь почули лише лайку", – зазначено у повідомленні.

Львів

У Львові на Марсове поле прийшов 80-річний чоловік у червоній футболці із надписом СРСР та зображенням серпа з молотом. Львів'янина одразу затримали правоохоронці і доставили у Личаківській відділ поліції, передає видання Гал-інфо.

Одеса

9 травня

Фото: "Одесса медиа"

В Одесі правоохоронці затримали двох громадян зі стрічками, схожими на георгіївські.

"Щойно на Алеї слави поліцейські виявили жінку зі стрічкою, схожою на георгіївську. Для перевірки та надання пояснень вказану громадянку запрошено до відділу поліції", – повідомили в поліції.

Пізніше правоохоронці виявили ще одного громадянина з подібною стрічкою. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст.173-3 КУпАП (виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки).

Дніпро

9 ТРАВНЯ

Фото: Інформатор

У Дніпрі в ході заходів відбулося кілька інцидентів, передає 056.ua.

Зокрема, до монументу Вічної Слави прийшли кілька людей із зображеннями орденів радянського часу, на яких був серп і молот. Співробітник поліції на цих людей складають акти про призначення штрафу, які потім відправлять до суду.

Святогірськ

"Святогірськ. Попи поплутали країну. Проходить "Безсмертний полк" Московського Патріархату. Тягнеться кожна людина з хоругвами і ретропортретами, на яких зображені якісь люди. На питання, хто зображений на портретах – багато губляться в здогадах або в біографіях. Тут же попи віщають про "братовбивчу війну" – це вони так називають нашу оборону України від російської окупації. Таке відчуття, що Лавра проводить захід десь в Росії і для російського народу, а не в Україні для українського. А чи потрібна нам взагалі така Лавра, яка знаходиться у нас, а служить сусідній країні-агресору?", – пише місцевий активіст Деніс Бігунов.

9 МАЯ

2
322

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: