fbpx
Сьогодні
Корисності 11:45 01 Чер 2021

Читання на канікули: 5 книг для літа

Книжки про здорові звички, шлях до успіху, непозбувну бентегу, а ще драматична та настроєва історії – із ними літо буде різним, але завжди цікавим.

Не встигли ми схопитися, аж ось уже літо! А разом з ним – і пора відпусток. Навіть якщо на час відпочинку ви маєте щільний графік, книга у сумці чи наплічнику ніколи не буде зайвою. Неспішне читання у дорозі, на пляжі чи на природі лиш допоможе насолодитися усвідомленням того, що ось він – час саме для себе! Художня чи мотиваційна література – вибір за вами, "Рубрика" разом з видавництвом "Наш Формат" рекомендує невелику добірку книг для того, щоб почати літо цікаво і продуктивно. 

Айн Ренд «Ми, живі»

Книга всесвітньо відомої авторки вперше побачила світ у 1936 році. Це художній роман про радянську дійсність, а її Айн Ренд знала не з переказів, адже до переїзду в Америку 1926 року жила спочатку в Петербурзі, потім – у Криму. Уже тоді вона збагнула, наскільки моторошні щупальця тоталітарної системи, як вони проникають скрізь і руйнують звичні устави.

Авторка пише: «Я хотіла написати роман про Людину проти Держави. Хотіла показати, яким цінним є людське життя…». Образ цієї Людини втілено у волелюбній героїні Кірі, яка росте, навчається, кохає в умовах тієї дійсності. Та от перед Кірою постає надскладне завдання – врятувати свого коханого з лап системи, і вона наважується боротися, навіть коли здається, що навкруг – суцільні зло і зрада. 

Чи зуміла Кіра зберегти в собі Людину і досягти мети, чи її зламало більшовицьке зло? У романі йдеться не лише про це, у ньому ви знайдете ще й неперевершені реалістичні картини радянської дійсності, людей, їх честь і безчестя. 

Скотт Джурек, Стів Фрідман «Їж і біжи! Неймовірна історія вегана-ультрамарафонця»

Літо – ідеальний час переглянути свої харчові та спортивні звички. І якщо ви вже майже готові, але чекаєте натхнення, то ця книга для вас.

Один з авторів, Стів Джурек, знає, про що пише, адже він – веган, який долає фантастичні відстані ультрамарафонів і перемагає! Навіть якщо ви не збираєтеся, як він, бігати дистанції у спекотній Долині Смерті, книга надзвичайно корисна порадами для бігунів та бажаючих вести здоровий спосіб життя. І йдеться не лише про тренування, а й про певну філософію переможця і внутрішні налаштування. Щодо харчових настанов, то уже зрозуміло, що веганські страви дають Стіву Джуреку більш ніж достатньо енергії для подолання нелегких доріг і він залюбки ділиться рецептами у книзі.

Ця книга написана в цілому не як порадник, а передовсім – як історія життя та спортивних пригод людини, що має незламну волю на шляху до перемог і заохочує до цього інших.

Ольга Корнюшина «37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи»

Не безпідставно здається, що бентежні часи зараз переживає весь світ. Але протистояти цьому відчуттю мусимо кожен поодинці. І коли, як не влітку, найкраще аналізувати свою свідомість та налаштувати її у позитивне русло.

Хоча авторка і практикує буддизм, але книга не про релігійні догми. Буддизм – це любов і співчуття, і ця суть для авторки важливіша, ніж назви та термінологія, тому вона просто опирається на буддійські методи подолання важких ситуацій.

Коли перебуваєш у кризовому стані, нелегко зорієнтуватися самостійно і важливо мати підтримку і опору. І Ольга Корнюшина, спираючись на власний досвід і духовні практики, пропонує таку підтримку у вигляді 37 кроків, що етапно об'єднані у 6 розділів. Крок за кроком, етап за етапом читач за сторінками книги має змогу наблизитися до гармонії і порозуміння, лишаючи бентежні часи в минулому.

Ореста Осійчук «Абрикосова книгарня»

Щемливий роман для читання усім поціновувачам родинних історій із живою мовою, виразними характерами героїв, історичними екскурсами.

Виділіть вечір або кілька для неквапливого читання художньої книги про зигзаги долі хлопчика Міська Фариняка початку ХХ століття і дорослого чоловіка Михайла Фариняка початку ХХІ.

Хлопчика через нестатки одинока мама віддає на виховання до родини дядька, а там господиня дому не надто рада новому члену сім'ї. Дитячі хвилювання, горе і радощі не так легко переживати у домі, де ти відчуваєш себе чужим. Єдиним порятунком і душевним прилистком для Міська стає дядько і його «Абрикосова книгарня».

Читайте і дізнаєтеся, як складеться доля хлопчика, що ріс у мріях про маму і затишний дім, чи залишилося у його серці місце для всемогутньої любові.

Книга написана так живо, яскраво і настроєво, що читаючи її, можна ненароком відчути себе десь поруч із колоритними героями.

Гел Елрод, Девід Озборн, Онорі Кордер «Чудовий ранок мільйонерів. Як не проспати своє багатство»

Під кінець відпустки слід взятися за цю мотиваційну книгу, аби налаштуватися на робочий лад. І не просто на повернення до звичної роботи, а на зміну ефективності своїх зусиль та трансформацію їх у значні статки.

Поради із цієї книги дадуть можливість розкрити потенціал ранкових годин, раціонально спланувати день і контролювати його. А головне – пояснять, як стати «жайворонком» за п'ять хвилин та як полюбити «чудовий ранок».

Автори демонструють прямий зв'язок між раннім прокиданнями та успіхом або достатком, бо «поки всі довкола метушаться (і зазнають поразки), намагаючись взяти свій день під контроль, вам буде значно легше спокійно, розважливо й зібрано йти за визначеним планом».

Цікавим є поєднання досвіду авторів: тут вам і успішна письменниця, і мотиваційний спікер і мультимільйонер. Повірте авторам книги, адже вони люди заможні і вже пройшли свій шлях до багатства. Ви теж хочете бути заможними? Починайте цю ранкову подорож разом з успішними людьми.

Даруємо читачам "Рубрики" книжки з цієї добірки! Для цього треба взяти участь у розіграші на сторінці "Рубрики" в Facebook, допис тут


Переходьте сюди, якщо хочете розмістити свою рекламу на сайті "Рубрика"

3627

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: