fbpx
Сьогодні
Корисності 15:41 30 Тра 2020

Як не втратити мотивацію займатися спортом після карантину

У зв'язку з карантином та закриттям спортзалів, люди були змушені займатися спортом вдома. Як ефективно це робити ми розповідати раніше.

Та ось завершення карантинних заходів не за горами, але чи повернуться до них спортсмени та як продовжити тренування? Згідно з опитуванням, що проводилося за участі 10 824 респондентів зі 116 країн, 46,67% опитаних не повернуться до тренажерних залів після карантину, причому 36,57% вже скасувало абонемент.

Як не втратити мотивацію займатися спортом після карантину поділилась Катерина Бєлкіна – представниця кампанії "Світла Сторона Сили" від ГО "Відкриті клітки Україна" та багаторазова призерка міжнародних змагань з кікбоксингу.

✅  Поставте собі ціль

Чітке уявлення результату тренувань та ріст в конкретному напрямку дозволяє спостерігати прогрес. Але важливо ставити цілком реальну мету, яку ви зможете досягти. Оскільки важко досяжні цілі часто демотивують та відбивають бажання продовжувати, особливо якщо результат невидимий чи його важко оцінити.

✅  Створіть графік

Одна з найпоширеніших причин для відмови від спорту – це нераціональне використання часу. Якщо створити постійний графік тренувань, вам буде важче їх пропустити, чи знайти для цього причини. А систематичні заняття увійдуть у звичку. Як відомо, будь-яке заняття входить у звичку за 14 днів.Тому за час карантину навіть найсуворіші тренування можуть стати звичним процесом 🙂

✅  Тренер та зал

Спортзал, в якому подобається займатися та хороший тренер – одні з найкращих мотиваторів до роботи над собою. Крім того, в залі ви спостерігатимете більш досвідчених спортсменів, що вже досягли результату, а тренер може допомогти в створенні власного комплексу тренувань та уникнути помилок. То ж якщо працювати з тренером та у великій компанії вам більше до вподоби ніж на одинці – поспішайте придбати абонемент, як тільки карантин закінчиться.

✅  Соціальні мережі

Ділячись власними досягненнями в соціальних мережах, ви спонукатиме інших людей займатися спортом, працювати над своїм тілом та будете задоволені собою. А також, можливо, знайдете однодумців чи навіть досвічених спортсменів серед друзів!

✅  Компаньйон

Заняття з найкращим другом або з коханою людиною сприятимуть роботі над собою та дружній конкуренції. Найбільший мотиватор для тренувань – це бажання самовдосконалюватися. А самовдосконалюватись в хорошій компанії – вдвічі приємніше.

Знайти натхнення на підкорення нових спортивних вершин допоможе "Світла Сторона Сили".

Автор статті: Олександр Грушак, представник кампанії "Світла Сторона Сили" від ГО "Відкриті клітки Україна"

3723

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: