fbpx
Сьогодні
Промо 14:23 29 Лис 2018

Класифікація ігристих: як розрізняти вина за вмістом цукру

Партнерська публікація — розібратися в категоріях вин допомагає магазин “ALCOMAG”

Світ вина – величезний і складний. Ось, ти, нарешті, освоїв класифікацію тихих вин і визначився зі своїми улюбленими сортами, і думаєш, що тепер похід за вином буде простою і легкою справою… Виявляється, є ще ігристі вина, і у них – свої правила. Сьогодні поговоримо про класифікацію цих напоїв за вмістом цукру.

Цінуєте вишуканий смак і самобутній характер у вині? Неодмінно спробуйте представлені на сторінці сайту ALCOMAG – https://alcomag.com.ua/vino/igristoe/martini/ вина Мартіні.

Brut nature

Це найбільш сухий серед сухих брютів. Він містить не більше 3 грамів цукру на один літр вина. Природно, такі напої будуть мати високий рівень кислотності.

Рекомендуємо шампанське Асті в АЛКОМАГ — ідеальне доповнення до вашого свята!

Extra brut

На смак цей різновид брюту буде слабо відрізнятися від свого попередника, адже вміст цукру тут — 0-6 г/л. Можливо, когось втішить ця крихта додаткової солодощі.

Brut

Класичний варіант брюту й один з найбільш поширених різновидів ігристих вин. Тут кількість цукру може досягати вже 12 г/л. Вельми збалансований напій, приємний до вживання.

Extra dry

А ось тут починаються складності. З назви категорії слід, що це вино «екстра сухе», але як же тоді сухий брют? Виробники ігристих вин не захотіли йти за голосом логіки, і назвали так вино солодше, ніж брют, в його складі — 12-17 г/л цукру.

Dry

Назва нас як і раніше переконує, що це вино сухе, хоча це і не так. Тут цукор буде варіювати в рамках 17-32 г/л. Також для позначення «сухості» може використовуватися термін Sec/Seco або Trocken.

Demi-sec

Цим словом позначається категорія «напівсухого» вина, яке в нашому виноробстві найкраще можна порівняти з категорією «напівсолодкого». Також може зустрічатися під назвою Semi seco або Halbtrocken. У будь-якому випадку, кількість цукру буде в межах 32-50 г/л. Якісні вина цієї категорії дуже цікаві своїми яскравими медовими та персиковими відтінками.

Doux

Це категорія солодких вин, яка також може бути представлена ​​під назвою Dolce або Mild. Цукру тут предостатньо — від 50 г/л.

19809

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: